Συναγερμός: Η Ρωσία θωρακίζεται για μια νέα «ασθένεια Χ»

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία ζήτησε προετοιμασίες για την εμφάνιση μιας νέας «ασθένειας Χ»
Συναγερμός: Η Ρωσία θωρακίζεται για μια νέα «ασθένεια Χ»
Φωτ.: Unsplash
1'

Η εμφάνιση μιας νέας «ασθένειας Χ» μετά την πανδημία του κορονοϊού είναι θέμα χρόνου, κι ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος γι' αυτήν, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Ρωσία Μπατίρ Μπερντικλίτσεφ στο περιθώριο της εκδήλωσης St. Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Πετρούπολης (SPIEF).

Υπενθύμισε ότι στον κόσμο υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ιών και βακτηρίων ικανών να μεταλλάσσονται. Προϋπόθεση για την εμφάνιση μιας νέας πανδημίας θα είναι η εμφάνιση οποιουδήποτε παθογόνου που έχει την ικανότητα να μεταδίδεται από άτομο σε άτομο απουσία πληθυσμιακής ανοσίας, αναφέρει το TASS .

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί ο χρόνος εμφάνισης ενός τέτοιου ιού. Την ίδια στιγμή, οι επιδημιολόγοι σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι πρόκειται για μια άκρως πραγματική απειλή. Και η εμφάνιση της λεγόμενης ασθένειας Χ είναι μόνο θέμα χρόνου. Ως εκ τούτου, ένα σημαντικό καθήκον είναι να προετοιμαστούμε για μια πιθανή πανδημία.

Προηγουμένως, οι χώρες μέλη του ΠΟΥ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη μιας διεθνούς συμφωνίας για την ετοιμότητα για πανδημίες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή