Καταδικάστηκε ο γιος του Τζο Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή

Καταδικάστηκε ο Χάντερ Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή

Καταδικάστηκε ο γιος του Τζο Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή
Getty Images
2'

Ο Χάντερ Μπάιντεν κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες κακουργημάτων μετά από συνεδρίαση των ενόρκων για περίπου τρεις ώρες.

Οι κατηγορίες αφορούν ψευδή δήλωση για απόκτηση πυροβόλου όπλου και παράνομη οπλοκατοχή.

Το όνομα του πατέρα του, Τζο Μπάιντεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά το δικό του όχι. Σύμφωνα με το BBC, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ με τα κατηγορούμενα αδικήματα.

Η ένοχη ετυμηγορία, ωστόσο, θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο προσωπικό πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το νομικό δράμα του Χάντερ Μπάιντεν δεν έχει τελειώσει. Και η δίκη του τον Σεπτέμβριο με τις κατηγορίες ότι δεν πλήρωσε 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πρόεδρο.

Λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αυτή η υπόθεση μπορεί να μην περιέχει τα ακατέργαστα συναισθήματα που εκτίθενται στην αίθουσα του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ, αλλά οι εμπορικές συναλλαγές του Χάντερ με το εξωτερικό και οι οικονομικοί δεσμοί του με τον πρόεδρο αποτελούν πηγή συνεχούς ελέγχου από τους Ρεπουμπλικάνους επικριτές του Μπάιντεν.

Getty Images

Αρκετά μέλη της οικογένειας του Χάντερ Μπάιντεν βρίσκονταν στο δικαστήριο τις τελευταίες ημέρες, σήμερα ήταν μόνο δύο: η σύζυγός του Μελίσα Κοέν Μπάιντεν και ο Τζέιμς Μπάιντεν, ο θείος του και ο αδερφός του προέδρου.

Παρών ήταν επίσης ο Κέβιν Μόρις, ένας δικηγόρος του Χόλιγουντ και στενοί φίλοι που του έχει δανείσει χρήματα για νομικές αμοιβές και έγινε μόνιμος φίλος του.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έδειξε ελάχιστα συναισθήματα καθώς αναγνώστηκαν οι ένοχοι και κοίταξε μπροστά με σταυρωμένα τα χέρια πριν γυρίσει να αγκαλιάσει μερικούς από τους νεότερους συνεργάτες της νομικής του ομάδας.

Μόλις διακόπηκε το δικαστήριο, στάθηκε όρθιος και αγκάλιασε τον δικηγόρο Abbe Lowell πριν φιλήσει και αγκαλιάσει τη γυναίκα του.

Το ζευγάρι έφυγε ήσυχα μαζί. Συνοδεύτηκε αμέσως από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, καθώς δημοσιογράφοι κατέβαιναν γρήγορα τις σκάλες για να βγουν έξω.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή