Αποκαλυπτικό έγγραφο: Το Ισραήλ γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς δύο εβδομάδες νωρίτερα

Τι αναφέρει έγγραφο για την παρακολούθηση από πλευράς Ισραήλ 
Αποκαλυπτικό έγγραφο: Το Ισραήλ γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς δύο εβδομάδες νωρίτερα
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ γνώριζαν για ένα σχέδιο της Χαμάς για επιδρομή, διάρρηξη σε φυλάκια και απαγωγή εκατοντάδων ανθρώπων.

Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο, το οποίο επικαλείται το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, Kan.

Το έγγραφο, υπό τον τίτλο "Λεπτομερής εκπαίδευση για επιδρομές από άκρη σε άκρη", διανεμήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 και το άτομο που το έγραψε περιγράφει λεπτομερώς μια σειρά εκπαιδεύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις επίλεκτες μονάδες της Χαμάς στις οποίες ασκήθηκαν για επιδρομές σε στρατιωτικά φυλάκια και κιμπούτζ, απαγωγές στρατιωτών και πολιτών, ακόμη και οδηγίες για το πώς να κρατούν τους απαχθέντες και να τους φρουρούν όταν βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Η αρχή του εγγράφου ασχολείται με μια σειρά εκπαιδεύσεων των ομάδων του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς. "Στις 11 το πρωί, αρκετές ομάδες παρατηρήθηκαν να συγκεντρώνονται για την έναρξη της εκπαίδευσης, όχι πριν από την προσευχή και το μεσημεριανό γεύμα", αναφέρει το έγγραφο. "Στις 12:00 διανέμεται εξοπλισμός και όπλα στους μαχητές και στη συνέχεια πραγματοποιείται άσκηση στο αρχηγείο της. Στις 14:00 αρχίζει η πρακτική εφόδου".

Σύμφωνα με το έγγραφο, το πρώτο βήμα στην άσκηση είναι να ανοίξουν παραθυράκια σε ένα πλασματικό φυλάκιο των IDF που κατασκευάστηκε στη Λωρίδα της Γάζας και προσομοιώνει τα φυλάκια στη Γάζα. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τέσσερις ομάδες και σε κάθε εταιρεία δόθηκε διαφορετική προφυλακή.

Οι ισραηλινοί αξιωματικοί πληροφοριών που παρακολούθησαν την άσκηση διατύπωσαν σε έγγραφο τα επόμενα βήματα μετά την εισβολή στο ισραηλινό έδαφος και την κατάληψη των φυλακίων και δήλωσαν ότι η εντολή ήταν να παραδοθούν οι αιχμάλωτοι στρατιώτες στους διοικητές των λόχων. Ο αναμενόμενος αριθμός ομήρων, όπως γράφτηκε, είναι μεταξύ 200 και 250 ατόμων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή