Μετά την τραγωδία του «Τιτάν» ισχυρίζεται ότι μπορεί να στείλει ανθρώπους στην Αφροδίτη
Ένα χρόνο μετά την τραγωδία με το υποβρύχιο «Τιτάν» o συνιδρυτής της εταιρείας έχει διαπλανητικά σχέδια
Ο συνιδρυτής της εταιρείας του υποβρυχίου «Τιτάν» ισχυρίζεται ότι μπορεί να στείλει με «ασφάλεια» ανθρώπους στην Αφροδίτη.
Το όραμα του συνιδρυτή της OceanGate, Guillermo Söhnlein, είναι οι ανθρώπινες αποικίες να ζουν σε «πλωτές πόλεις» που θα αιωρούνται πάνω από την ακατοίκητη ατμόσφαιρα της Αφροδίτης μέχρι το 2050.
Ένα χρόνο μετά την τραγωδία με το υποβρύχιο «Τιτάν», ο Guillermo Söhnlein ο οποίος ίδρυσε την OceanGate το 2009, εκτιμά ότι μπορεί να στείλει ανθρώπους στην Αφροδίτη μέχρι το 2050. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι μπορεί να το κάνει με ασφάλεια, παρά την καταστροφική κατάληξη της τελευταίας του προσπάθειας σε αχαρτογράφητη περιοχή.
Χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μοιραία αποστολή του υποβρυχίου «Τιτάν», το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει τους επιβαίνοντες στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού για να ρίξουν μια ματιά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Ενώ για πολλούς αυτή η αποτυχία θα ήταν αρκετή για να μην επιχειρήσουν ποτέ ξανά να στείλουν ανθρώπους οπουδήποτε, ο Söhnlein, ο οποίος εγκατέλειψε την OceanGate πριν από 10 χρόνια, ανακοίνωσε ότι τώρα δημιουργεί μια «παγκόσμια κοινότητα» από λάτρεις της Αφροδίτης για να δημιουργήσει ανθρώπινες αποικίες στον πλησιέστερο γαλαξιακό γείτονα της Γης.
Γράφοντας στο ιστολόγιό του Humans2Venus, υποστήριξε: "Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην Αφροδίτη ΣΗΜΕΡΑ ... και να το κάνουμε με ασφάλεια και οικονομικά αποδοτικά".
Πάντως αυτό έρχεται σε αντίθεση με την επιστημονική αντίληψη ότι η Αφροδίτη είναι εντελώς ακατοίκητη για τον άνθρωπο, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 464 βαθμούς και μια ατμόσφαιρα γεμάτη με θειικό οξύ.
Ο Söhnlein διατείνεται ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν σε πλωτές πόλεις περίπου 50 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη, όπου οι συνθήκες είναι πιο κατοικήσιμες.
Σε αυτό το ύψος, η δύναμη της βαρύτητας είναι ισοδύναμη με το 98% της γήινης, αναφέρει η MailOnline, κι οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 30C έως 50C, καθώς και ότι η πίεση του αέρα ομοιάζει τη γήινη. Ο Söhnlein δήλωσε ότι το θειικό οξύ της Αφροδίτης "μπορεί να ξεπεραστεί με αναπνευστική συσκευή και υλικά ανθεκτικά στα οξέα" ή να μετατραπεί σε πόσιμο νερό.