Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.
Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ
Donald Sutherland.
AP.
3'

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο «θρυλικός» ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ ήταν πρωταγωνιστής της σειράς Hunger Games, ενώ είχε κεντρικό ρόλο σε πολλά κλασσικά έργα της δεκαετίας του 1970 όπως τα: Klute, MASH, Don’t Look Now και Animal House.

«Με βαριά καρδιά, σας αναφέρω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, έφυγε από τη ζωή. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και ποτέ δεν μπορεί κανείς να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μία καλή ζωή», έγραψε ο γιος του, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τον πατέρα του.

Η δημοσίευση του γιου του:

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ μέτρησε πάνω από 60 χρόνια καριέρας και συμμετείχε σε περισσότερες από 150 ταινίες. Γεννήθηκε το 1932 και μεγάλωσε στον Καναδά. Μικρός ταλαιπωρήθηκε από ηπατίτιδα και πολιομυελίτιδα, γι’ αυτό το ένα του πόδι ήταν μικρότερο. Στα 14 του χρόνια, εργάσθηκε ως ρεπόρτερ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και ως φοιτητής, πήγαινε καθημερινά στο σινεμά και παρακολουθούσε ταινίες του Φελίνι και του Κιούμπρικ. Τότε, κατάλαβε ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει καριέρα μηχανικού και μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία για να σπουδάσει υποκριτική.

Αρχικά, ανέλαβε μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές παραγωγές και το 1964 κέρδισε τον πρώτο του ρόλο στον κινηματογράφο, σε ένα θρίλερ ιταλικής παραγωγής. Έπαιξε στο πλευρό του Κρίστοφερ Λι σε ταινίες τρόμου και μετακόμισε στο Χόλιγουντ, όπου συμμετείχε στην ταινία «Και οι δώδεκα ήταν καθάρματα».

Στη συνέχεια, σύναψε σχέση με τη Τζέιν Φόντα, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Οι διεφθαρμένοι» και το 1970 κέρδισε έναν ρόλο στην ταινία «Ήρωες με βρώμικα χέρια», όπου πρωταγωνιστούσε ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Τέλη Σαβάλας.

Η μεταθανάτια εμπειρία του

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, κόλλησε μηνιγγίτιδα και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για λίγο. Για τη μεταθανάτια εμπειρία του, είχε αποκαλύψει ότι «ξαφνικά ο πόνος και ο πυρετός εξαφανίσθηκαν. Επέπλεα πάνω από το κορμί μου και ένα μπλε φως με περιτριγύριζε, καθώς άρχισα να γλιστρώ μέσα σε ένα μακρύ τούνελ μακριά από το κρεβάτι μου, αλλά ξαφνικά επέστρεψα στο κορμί μου. Οι γιατροί μου είπαν ότι “πέθανα” για λίγο».

Υποδύθηκε τον Καζανόβα στην ομώνυμη ταινία του Φελίνι και τον μυστικό πράκτορα στην ταινία του Όλιβερ Στόουν στην ταινία «JFK, η ιστορία που χαράχτηκε στη μνήμη μας». Εμφανίστηκε στον κινηματογράφο και ως πρωταγωνιστής, αλλά κυρίως ξεχώρισε για τους δεύτερους ρόλους του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή