Αυτοψία σε λύκο ηλικίας 44.000 ετών θα μπορούσε να αποκαλύψει αρχαίους υπερ-ιούς

Είναι ο παλαιότερος γνωστός λύκος που έχει υποβληθεί σε τέτοια αυτοψία

Αυτοψία σε λύκο ηλικίας 44.000 ετών θα μπορούσε να αποκαλύψει αρχαίους υπερ-ιούς
3'

Η αυτοψία σε έναν παγωμένο λύκο ηλικίας 44.000 ετών, με το τελευταίο του γεύμα ακόμα στο στομάχι του, θα μπορούσε να αποκαλύψει αρχαίους υπερ-ιούς.

Σύμφωνα με την Sun, Ρώσοι επιστήμονες πραγματοποίησαν την αυτοψία και εντόπισαν το τελευταίο του γεύμα ακόμα στο στομάχι του. Το θηρίο της εποχής των παγετώνων διατηρήθηκε τέλεια στο μόνιμο πάγο της Σιβηρίας και θα μπορούσε να φέρει στο φως προϊστορικούς υπερ-ιούς.

Στόχος των επιστημόνων είναι να ανιχνεύσουν και να μελετήσουν αρχαίους ιούς και τον σχετικό μικροβιόκοσμο, καθώς και τη διατροφή του ζώου, καθώς το τελευταίο γεύμα του, που βρίσκεται ακόμη στο στομάχι του. Δεδομένου ότι τα βακτήρια του στομάχου παρέμειναν παγωμένα και ανέγγιχτα για χιλιάδες χρόνια, έχουν τώρα τη δυνατότητα να εξαπολύσουν νέες ασθένειες.

Δείγματα του μουμιοποιημένου πλάσματος ελήφθησαν επίσης για να συγκριθούν με τα σύγχρονα αρπακτικά.

Είναι ο παλαιότερος γνωστός λύκος που έχει υποβληθεί σε τέτοια αυτοψία.
Οι ντόπιοι έκαναν την τρομακτική ανακάλυψη το 2021 σε βάθος περίπου 130 ποδιών στην πιο κρύα περιοχή της Ρωσίας, την Γιακουτία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εργαστήριο του Μουσείου Μαμούθ του Βορειοανατολικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου στο Γιακούτσκ.

1718995276083-499895029-22.jpg

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Ο Δρ Άλμπερτ Πρωτοποποπόφ, επικεφαλής του Τμήματος Μελέτης της Πανίδας των Μαμούθ της Ακαδημίας Επιστημών της Γιακουτίας, δήλωσε: "Το στομάχι του παρέμεινε απομονωμένο, χωρίς μόλυνση. Ως αποτέλεσμα της ανατομίας, ελπίζουμε να πάρουμε μια στιγμιαία διατομή της βιοτικής χλωρίδας της αρχαίας Πλειστοκαινικής περιόδου. Ήταν ένα ενεργό και μεγάλο αρπακτικό και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τι έτρωγε. Επιπλέον, το στομάχι του περιέχει τα υπολείμματα όσων κατανάλωσε το θήραμά του".

Ο Δρ Maxim Cheprasov, επικεφαλής του Εργαστηρίου του Μουσείου Μαμούθ, δήλωσε: "Εξήγαμε έναν προγόμφιο - ένα δόντι - για να προσδιορίσουμε τη βιολογική ηλικία του ευρήματος.Ωστόσο, με βάση τη φθορά των δοντιών και την ανάπτυξη της κρεμαστής κορυφής, μπορούμε ήδη να πούμε ότι πρόκειται για ενήλικο αρσενικό".

Παρά τους φόβους ότι το μυστηριώδες γεύμα του λύκου θα εξαπολύσει θανατηφόρες ασθένειες, ο καθηγητής Artemy Goncharov από το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής δήλωσε ότι η έρευνα θα μπορούσε να έχει σύγχρονα οφέλη.

"Βλέπουμε ότι ζωντανά βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στα ευρήματα απολιθωμένων ζώων για χιλιετίες, λειτουργώντας ως μάρτυρες εκείνων των αρχαίων χρόνων. Ελπίζουμε σε καλά αποτελέσματα που θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε περαιτέρω πώς ήταν οι αρχαίες μικροβιακές κοινότητες, ποια λειτουργία επιτελούσαν και πόσο επικίνδυνα παθογόνα βακτήρια εκπροσωπούνταν στη δομή τους. Είναι πιθανό να βρεθούν μικροοργανισμοί που μπορούν να εφαρμοστούν στην ιατρική και τη βιοτεχνολογία ως υποσχόμενοι παραγωγοί βιολογικά ενεργών ουσιών.Ως εκ τούτου, η έρευνα αυτή έχει ιδιαίτερη επιρροή στο μέλλον", τόνισε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή