Ιαπωνία: Λωτός που καλλιεργήθηκε από σπόρο 200 ετών άνθισε σε ιερό ναό στο Κιότο

Οι λωτοί στις γλάστρες γύρω από τον βουδιστικό ναό «μεταγγίζουν» την αίσθηση της ηρεμίας, ισχυρίζονται οι μοναχοί
Ιαπωνία: Λωτός που καλλιεργήθηκε από σπόρο 200 ετών άνθισε σε ιερό ναό στο Κιότο
YouTube
2'

Σ’ έναν διάσημο βουδιστικό ναό στην Ιαπωνία, γλάστρες με άνθη λωτού εμπλουτίζουν το ήδη συναρπαστικό τοπίο, ωστόσο υπάρχουν μυστικά που ανήκουν στο βάθος των δεκαετιών και ήρθαν στην επιφάνεια, προκαλώντας το ενδιαφέρον πλήθος πολιτών.

Ο λόγος για τα άνθη λωτών που βρίσκονται μπροστά από το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τον Byōdō-in στο Uji. Αυτοί οι λωτοί αναπτύχθηκαν από σπόρους που βρέθηκαν θαμμένοι μέσα σε μία λίμνη, την οποία έσκαψαν μοναχοί πριν από 200 χρόνια.

Οι σπόροι ανακτήθηκαν όταν η λίμνη ανασκάφηκε ξανά πριν από 25 χρόνια. Φέρουν ένα σπάνιο είδος ποικιλίας λουλουδιών λωτού, το Byōdō-in Temple Lotus. Πρόκειται για ένα γαλακτώδες λευκό και διάφανο φυτό, το οποίο οι μοναχοί λένε ότι απολαμβάνουν να το κοιτάζουν, καθώς τους «μεταγγίζει» την αίσθηση της ηρεμίας.

Τα λουλούδια είναι αρκετά παρόμοια με εκείνα που απεικονίζονται στις αρχαίες τοιχογραφίες της αίθουσας Pheonix του ναού, που ονομάζεται Hou-ou-do στα ιαπωνικά, αναφέρει το NKH World.

Το γεγονός ότι έπειτα από 200 χρόνια οι σπόροι ήταν ακόμη ικανοί να αναπτυχθούν σε φυτό αποτελεί την επιτομή της αληθινής φύσης του φυτού λωτού, κυρίως λόγω της ανθεκτικής ιδιότητάς του. Όποιος γνωρίζει τους λωτούς γνωρίζει ότι συνεχίζουν να ανθίζουν ακόμη κι αν το νερό είναι βρώμικο και μολυσμένο.

Οι υπεύθυνοι του ναού, που τοποθετούν περίπου 50 γλάστρες με φυτά λωτού γύρω από τον ναό κάθε εποχή, είπαν ότι τα λουλούδια άρχισαν να ανθίζουν την περασμένη εβδομάδα. Πρόσθεσαν ότι σχηματίζονται πολλά μπουμπούκια και το χρώμα των λουλουδιών φαίνεται καλό. Θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή