Το Βατικανό γίνεται πράσινο - Νέο ηλιακό εργοστάσιο ανακοινώνεται από τον Πάπα Φραγκίσκο

Μέσω μιας επιστολής με τίτλο «αδελφός Ήλιος» ο Πάπας Φραγκίσκος περιγράφει τα σχέδια του για την ηλεκτροδότηση του Βατικανού
Το Βατικανό γίνεται πράσινο - Νέο ηλιακό εργοστάσιο ανακοινώνεται από τον Πάπα Φραγκίσκο
1'

Ο Πάπας Φραγκίσκος σκέφτεται τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς αποκαλύπτει πως θέλει το Βατικανό να λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Προκείμενου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος θα εγκατασταθούν συλλέκτες ηλιακής ενέργειας σε ακίνητο που ανήκει στο Βατικανό και βρίσκεται έξω από τη Ρώμη. Η ενέργεια που θα παραχθεί, υπολογίζεται πως θα μπορούσε να καλύψει επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες του Βατικανού.

Σε μια αποστολική επιστολή που εκδόθηκε με δική του πρωτοβουλία, ο Πάπας είπε: «Είναι απαραίτητο να μεταβούμε σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα».

Η κατασκευή θα υλοποιηθεί σε ιδιοκτησία του Βατικανού, περίπου 11 μίλια από τη Ρώμη, στη περιοχή Santa Maria di Galeria. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία αξιοποιείται σήμερα για την εκπομπή του ραδιοφώνου του Βατικανού.

Μάλιστα, για την κατασκευή ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δώσει πλήρη εξουσία να διευθύνουν το έργο σε δύο ειδικούς επίτροπους.

Επιπλέον, το σύστημα πρόκειται να συνδυάζει τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με τις ανάγκες της υποκείμενης γεωργικής γης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο «Ποντίφικας» αναφέρει: «Η ανθρωπότητα διαθέτει τα τεχνολογικά μέσα για να αντιμετωπίσει αυτόν τον περιβαλλοντικό μετασχηματισμό και τις ολέθριες ηθικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνέπειές του, με την ηλιακή ενέργεια να διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο μεταξύ αυτών των λύσεων».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή