Παρίσι: Το Moulin Rouge απέκτησε ξανά τα εμβληματικά φτερά του λίγο πριν περάσει η Ολυμπιακή φλόγα

Το διάσημο καμπαρέ Moulin Rouge στο Παρίσι γιόρτασε την  εγκατάσταση των νέων φτερών του εμβληματικού μύλου που κατέρρευσαν τον Απρίλιο. Όλα είναι έτοιμα για να περάσει η Ολυμπιακή φλόγα στις 15 Ιουλίου
To Μoulin Rouge
To Μoulin Rouge
AP
2'

Το περίφημο καμπαρέ Moulin Rouge του Παρισιού που «έχασε» τα θρυλικά φτερά από τον ανεμόμυλό του τον Απρίλιο, εγκαινίασε ένα νέο σετ, μια εβδομάδα πριν περάσει από μπροστά του η Ολυμπιακή φλόγα. Η εμβληματική εγκατάσταση κατέρρευσε προσωρινά όταν τα φτερά του κόκκινου ανεμόμυλου έπεσαν στο έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Απριλίου.

Τα τρία πρώτα γράμματα στην πρόσοψη του καμπαρέ - M, O και U - έπεσαν επίσης. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς. Η διοίκηση του συλλόγου είπε ότι απέκλεισε οποιαδήποτε «κακόβουλη ενέργεια». Εκατοντάδες ντόπιοι και τουρίστες συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από το κλαμπ, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, για να γιορτάσουν τα τέσσερα κόκκινα πανιά, στολισμένα με χρυσό και κόκκινο χρώμα.

«Ο ανεμόμυλος χωρίς τα φτερά του είναι ένα κενό για το Παρίσι. Ήταν απλώς λυπηρό», είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Jean-Victor Clerico, ο οποίος διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση. «Η ιδέα ήταν να είμαστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από το χώρο στις 15 Ιουλίου.

Ένα σόου γαλλικού καν-καν, ο παραδοσιακός χορός από τις οπερέτες του Ζακ Όφενμπαχ του 19ου αιώνα, παρουσιάστηκε μπροστά στο κλαμπ την Παρασκευή από χορευτές με παραδοσιακά μεσοφόρια και φουρό. «Μένω στη γειτονιά και το Moulin Rouge είναι μέρος της ζωής μου εδώ και 65 χρόνια. Είμαι λάτρης του χορού, του γαλλικού καναπέ, των φυσαλίδων και του καλού χιούμορ», είπε η Nicole Doucin, 86 ετών.

«Άκουσα για τα εγκαίνια στο TikTok και πάντα ήθελα να πάω σε μια παράσταση, αλλά είναι τόσο ακριβό, οπότε είναι τόσο ωραίο να το παρακολουθείς», είπε η Autumn Mannsfeld, 25 ετών, από την Καλιφόρνια. Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι το χρόνο παρακολουθούν τις παραστάσεις δύο φορές την ημέρα στο Moulin Rouge, που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μονμάρτρης.

Το καμπαρέ, που ιδρύθηκε το 1889, έγινε παγκόσμιο σύμβολο της νυχτερινής διασκέδασης του Παρισιού και οι χορευτές του έχουν απεικονιστεί σε πίνακες καλλιτεχνών όπως ο Τουλούζ-Λωτρέκ. Ήταν επίσης η τοποθεσία για την ομώνυμη ταινία του Baz Luhrmann του 2001, ενισχύοντας την απήχησή της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή