Μασαχουσέτη: Πάνω από 100 δελφίνια σώθηκαν από την ιστορική μαζική προσάραξη στο Κέιπ Κοντ

Οι διασώστες κατέβαλαν υπερώνθρωπες προσπάθειες επί σχεδόν 12 ώρες κάτω από τον ήλιο για να οδηγήσουν τα δελφίνια σε βαθύτερα νερά
1'

125 δελφίνια εγκλωβίστηκαν σε λασπώδη ρηχά νερά στα ανοιχτά του Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης την Παρασκευή σε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως μεγαλύτερη μαζική προσάραξη των τελευταίων δεκαετιών.

Αν και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 10 παγιδευμένα δελφίνια, όταν διασώστες έφτασαν στην περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες θηλαστικά, στη μεγαλύτερη μαζική προσάραξη στην 26χρονη ιστορία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW)

Οι διασώστες κατέβαλαν υπερώνθρωπες προσπάθειες επί σχεδόν 12 ώρες κάτω από τον ήλιο για να οδηγήσουν τα δελφίνια σε βαθύτερα νερά, εξαιτίας και των ακραίων παλιρροϊκών διακυμάνσεων που παρουσιάζει η περιοχή. Το πρωί του Σαββάτου, οι διασώστες βρέθηκε ξανά στην περιοχή, όπου είχαν απομείνει 10 από τα δελφίνια και κατάφεραν να τα οδηγήσουν με επιτυχία σε βαθύτερα νερά.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ δηλώνει ότι μπορεί να συμβεί προσάραξη εάν τα δελφίνια αποπροσανατολιστούν από την υποβρύχια ηχορύπανση.