Bloomberg: Δεν αποκλείεται το σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού Μακρόν - Αριστεράς

Οι εκτιμήσεις του Bloomberg μετά τη νίκη του κόμματος του Μελανσόν στη Γαλλία
Bloomberg: Δεν αποκλείεται το σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού Μακρόν - Αριστεράς
AP
1'

Με το βλέμμα στραμμένο στη Γαλλία είναι τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων καθώς σημειώθηκε μεγάλη ανατροπή και το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας στην τρίτη αυτό της Μαρίν Λεπέν και δεύτερο του Εμανουέλ Μακρόν. Δίχως να χαθεί καθόλου χρόνος, πολλοί είναι αναρωτιούνται πώς θα είναι το σκηνικό της επόμενης ημέρας, με τις πρώτες αναλύσεις να εξετάζουν τα σενάρια συνεργασίας.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί η κατανομή των εδρών των επιμέρους κομμάτων της Αριστεράς, το Bloomberg υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης απόλυτης πλειοψηφίας στη Γαλλία που αποκλείει την ακροαριστερή «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν.

Το πρακτορείο βασιζόμενο στις εκτιμήσεις των Toluna-Harris Interactive, αναφέρει πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφόσον τα λοιπά κόμματα του Νέου Λαϊκού Μετώπου συγκεντρώσουν 124 έδρες. Σε αυτήν την περίπτωση, και εφόσον συμμαχήσουν με την παράταξη Μακρόν που αντίστοιχα θα αποκτούσε 182 έδρες, θα μπορούσε να σχηματιστεί μια κυβερνητική συμμαχίας 306 εδρών, η οποία βρίσκεται αρκετά πάνω από το όριο το 289 εδρών που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Αξίζει όμως να αναφερθεί πως ο Εμανουέλ Μακρον είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας, ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξής του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή