Οι πρώτες δηλώσεις Λεπέν - Μπαρντελά για την ήττα τους: «Η νίκη μας είναι αναπόφευκτη στο μέλλον»

«Αναλαμβάνω την ευθύνη», τόνισε ο Τζορντάν Μπαρντελά που προοριζόταν για πρωθυπουργός από τη Μαρίν Λεπέν

Οι πρώτες δηλώσεις Λεπέν - Μπαρντελά για την ήττα τους: «Η νίκη μας είναι αναπόφευκτη στο μέλλον»
2'

Μέσω ανάρτησης στα social media η επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης, Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους σχεδόν 10 εκατ. ψηφοφόρους της επισημαίνοντας πως η νίκη «είναι αναπόφευκτη στο μέλλον».

Να σημειωθεί πως το κόμμα της ήρθε τρίτο στις γαλλικές εκλογές, μετά του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ στην πρώτη θέση βρέθηκε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Λικ Μελανσόν.

Μέσω μιας ανάρτησής της, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, που γνώρισε αναπάντεχη ήττα αν και βγήκε πρώτη στο α΄γύρο των γαλλικών εκλογών, ευχαρίστησε τους 10 εκατ. ψηφοφόρους της, τονίζοντας πως η νίκη «είναι αναπόφευκτη στο μέλλον».

Όπως τονίζει η Μαρίν Λεπέν, η πρόοδος που σημείωσε το κόμμα της μέσα σε δύο χρόνια είναι «απίστευτη», ενώ τόνισε πως τα αποτελέσματα «μας καλούν να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι μπορούμε να βελτιώσουμε».

Παρά την ήττα, η Λεπέν φαίνεται πως συνεχίζει να έχει το βλέμμα προσηλωμένο στις προεδρικές εκλογές του 2027, ενώ το κόμμα της είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα που πρακτικά είναι εγγυημένο πως θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Μπαρντελά: Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε και ο Τζορντάν Μπαρντελά, ο οποίος προοριζόταν από τη Μαρίν Λεπέν για πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Ο Τζόρνταν Μπαρντέλα αναγνωρίζει «λάθη» στη νομοθετική εκστρατεία και αναλαμβάνει το «μερίδιο ευθύνης» του μετά την «ήττα» του κόμματός του. Αναφέρει ειδικότερα «την ορκωμοσία ορισμένου αριθμού υποψηφίων», που διακρίνονται για μεροληπτικές ή συνωμοτικές παρατηρήσεις, οι οποίες «δεν ανταποκρίθηκαν» σύμφωνα με την «πολιτική γραμμή» του.

Σύμφωνα με την Le Monde, ο Μπαρντελά τόνισε: «Το λέω ξεκάθαρα σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες, οι επιλογές που κάναμε δεν ήταν σωστές. Πάντα κάνουμε λάθη και εγώ έκανα κάποια».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή