Η Ταϊβάν αναφέρει κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην επικράτειά της

Από τα 15 αεροσκάφη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, 14 αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή και εισήλθαν στη βόρεια και νοτιοδυτική ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ), σύμφωνα με το MND της Ταϊβάν
2'

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι 15 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και εννέα πλοία του πολεμικού ναυτικού εντοπίστηκαν γύρω από τη χώρα από τις 9 το πρωί (τοπική ώρα) τη Δευτέρα έως τις 6 το πρωί (τοπική ώρα) την Τρίτη.

Από τα 15 αεροσκάφη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, 14 αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή και εισήλθαν στη βόρεια και νοτιοδυτική ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ), σύμφωνα με το MND της Ταϊβάν. Σε απάντηση, οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν παρακολούθησαν την κατάσταση και αντέδρασαν ανάλογα.

Σε ανάρτηση στο X, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) δήλωσε: «15 αεροσκάφη PLA και 9 σκάφη PLAN που επιχειρούσαν γύρω από την Ταϊβάν εντοπίστηκαν μέχρι τις 6 π.μ. (UTC+8) σήμερα. 14 από τα αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή και εισήλθαν στο βόρειο και νοτιοδυτικό ADIZ της Ταϊβάν. Οι #ROCArmedForces παρακολούθησαν την κατάσταση και ανταποκρίθηκαν ανάλογα».

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) εντόπισε 14 κινεζικά στρατιωτικά και επτά πλοία του πολεμικού ναυτικού γύρω από την Ταϊβάν το τελευταίο 24ωρο έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Από τα 14 αεροσκάφη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), τα 13 διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν στο βόρειο, κεντρικό, νοτιοδυτικό και νοτιοανατολικό τμήμα της ζώνης αναγνώρισης αεράμυνας της χώρας (ADIZ), ανέφερε το Taiwan News επικαλούμενο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την έκθεση Taiwan News, οι τακτικές της γκρίζας ζώνης είναι «μια προσπάθεια ή μια σειρά προσπαθειών πέρα ​​από την αποτροπή σταθερής κατάστασης και τη διασφάλιση ότι προσπαθεί κανείς να επιτύχει τους στόχους ασφαλείας του χωρίς την καταφυγή σε άμεση και μεγάλη χρήση βίας».

Αυτό το τελευταίο περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά από παρόμοιες προκλήσεις από την Κίνα τους τελευταίους μήνες. Το Πεκίνο έχει αυξήσει τις στρατιωτικές του δραστηριότητες γύρω από την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων τακτικών αεροπορικών και ναυτικών εισβολών στη Ζώνη Ταυτοποίησης Αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ) και στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στο νησί.