Η «προφητεία» Ζιρινόφσκι για το χτύπημα στον Τραμπ – Τι άλλο προέβλεψε και τι μένει να επαληθευτεί

Πολύ ενδιαφέρον έχει η πρόβλεψή του για τις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ 

Η «προφητεία» Ζιρινόφσκι για το χτύπημα στον Τραμπ – Τι άλλο προέβλεψε και τι μένει να επαληθευτεί
4'

Ένα βίντεο μιας «προφητεία» του αποθανόντος πλέον Ρώσου πολιτικού Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Ο Ρώσος είχες προβλέψει απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Τραμπ, αν κάνει κάτι λάθος, θα σκοτωθεί όπως ο Τζον Κένεντι, κατά τύχη, σε κάποια πολιτεία, κάποιος τρελός πήγε και τον σκότωσε», είπε ο Ζιρινόφσκι.

Ένα βίντεο από την ομιλία του δημοσίευσε ο υποψήφιος του LDPR για τη Δούμα της πόλης Kurgan, Pavel Vagin. Τόνισε ότι ο Ζιρινόφσκι ήξερε τα πάντα τότε.

Πού αλλού έπεσε μέσα ο Ζιρινόφσκι

Ο πρώην αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος προέβλεψε επίσης τον Δεκέμβριο του 2021, την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία με ένα σφάλμα δύο ημερών, δηλώνοντας ότι «κάποιο συμβάν» θα σημειωθεί στις τέσσερις το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου.

«Θα ήθελα το ’22 να είναι μια χρονιά ειρήνης, αλλά μου αρέσει η αλήθεια, λέω την αλήθεια εδώ και 75 χρόνια. Αυτή θα είναι μια μη ειρηνική χρονιά. Αυτή θα είναι η χρονιά που η Ρωσία θα γίνει επιτέλους μια σπουδαία χώρα ξανά. Και όλοι πρέπει να σωπάσουν και να σεβαστούν τη χώρα μας, διαφορετικά θα μας κλείσουν το στόμα και θα εξοντώσουν τους Ρώσους, πρώτα στο Ντονμπάς και μετά στη Δυτική Ρωσία», είπε τότε ο Ζιρινόφσκι.

Ωστόσο, αυτή η σύγκρουση θα επισκιαζόταν από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, προέβλεψε ο ίδιος ο πολιτικός. Η επιδείνωση σημειώθηκε το 2023, όταν ο ισραηλινός στρατός επέβαλε στρατιωτικό νόμο για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Ο Ζιρινόφσκι το είχε προβλέψει το 2019.

«Δεν λαμβάνετε υπόψη την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Εκεί θα εκτυλιχθούν τέτοια γεγονότα που όλοι θα ξεχάσουν τι είναι η Ουκρανία. Οδεύει προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Ζιρινόφσκι το 2019 στο κανάλι Rossiya 1, συμπληρώνοντας ότι το Ιράν δεν είναι Βιετνάμ ή Βόρεια Κορέα, ούτε Κόσοβο.

Ανάμεσα στις προβλέψεις του Ζιρινόφσκι ήταν μια άλλη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Είναι αλήθεια ότι ο πολιτικός δήλωσε τότε ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν θα εγκατέλειπε τη χώρα. Η διαμαρτυρία στη χώρα συνέβη στην πραγματικότητα , ο ηγέτης κατηγορήθηκε ότι επιδείνωσε τη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, δεν υπήρξαν σημαντικές συνέπειες.

Μεταξύ των τελευταίων προβλέψεων που έγιναν πραγματικότητα, ήταν οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2024. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ο Ζιρινόφσκι ανακοίνωσε ότι ο σημερινός ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν θα έβαζε ξανά υποψηφιότητα, αλλά θα το έκανε πιο κοντά στην ίδια την εκδήλωση στα τέλη του 2023. Αυτό ακριβώς συνέβη.

Ποιες άλλες προβλέψεις απομένουν να δοκιμαστούν;

Επιστρέφοντας στις προβλέψεις για την Αμερική, μπορούμε να θυμηθούμε την προφητεία του για την κατάρρευση αυτής της χώρας σύμφωνα με το σενάριο της ΕΣΣΔ. Ταυτόχρονα, ο Ζιρινόφσκι κάλεσε τους Ρώσους να εφοδιαστούν με ρούβλια, γιατί το δολάριο θα καταστεί απαρχαιωμένο.

«Δεν θα υπάρξουν εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024, γιατί η ίδια η Αμερική δεν θα υπάρχει», σημείωσε ο πολιτικός λίγες μέρες πριν από το θάνατό του.

Μια άλλη προφητεία κάνει λόγο για ενοποίηση του ρωσικού κόσμου εντός των συνόρων της ΕΣΣΔ μέχρι το 2025 και ολόκληρου του σλαβικού κόσμου μέχρι το 2040. Αυτά τα λόγια ανακαλύφθηκαν σε σημειώσεις από τον αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας Μπόρις Τσερνίσοφ ενώ εργαζόταν με αρχειακά έγγραφα.

Ο πολιτικός δεν αγνόησε την Ουκρανία στις προβλέψεις του. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, μετά την Κριμαία, η Χερσώνα, το Νικολάεφ, η Ζαπορόζιε, το Λουγκάνσκ, το Ντνεπροπετρόβσκ, το Χάρκοβο και η Οδησσός θα ενταχθούν στη Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα