ΗΠΑ-Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρει την υποψηφιότητά του το Σαββατοκύριακο

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ. 

ΗΠΑ-Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρει την υποψηφιότητά του το Σαββατοκύριακο
AP Photo
2'

Αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί λένε σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι η αυξανόμενη πίεση των κορυφαίων στελεχών και των στενών φίλων του κόμματος στο Κογκρέσο θα μεταπείσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποφασίσει να αποσύρει την προεδρική κούρσα το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα axios.

Ο 81χρονος πρόεδρος, που βρίσκεται σε απομόνωση λόγω κορονοϊού, παραμένει σε απομόνωση.

Οι κορυφαίοι ηγέτες του κόμματός του, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δεν μπορεί να αλλάξει τη δημόσια εικόνα του για την ηλικία και την πνευματική του διαύγεια.

Συγκεκριμένα, λένε στον πρόεδρο ότι εάν παραμείνει, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει με συντριπτική επιτυχία και να εξαφανίσει την κληρονομιά του Μπάιντεν και τις ελπίδες των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο.

Η πίεση για να αποσύρει την υποψηφιότητά του έχει αυξηθεί, ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

Οι Δημοκρατικοί αναμένουν τις δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Χθεσινή δημοσκόπηση του Associated Press δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών θέλουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

O Ομπάμα αδειάζει τον Μπάιντεν και ζητάει να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται σύμφωνα με την Washington Post να έχει πει σε συμμάχους του τις τελευταίες ημέρες ότι ο δρόμος του προέδρου Μπάιντεν προς τη νίκη έχει μειωθεί σημαντικά.

Συνάμα πιστεύει ότι ο πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που έχουν ενημερωθεί για τις σκέψεις του.

Τα σενάρια για αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών στις ΗΠΑ δίνουν και παίρνουν. Αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί λένε ιδιωτικά ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και των στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τελικά τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποφασίσει να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα axios.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή