Σάλος στο Μάντσεστερ: Αστυνομικός κλωτσάει και χτυπάει άνδρα στο κεφάλι - Το σοκαριστικό βίντεο

Οργή προκαλεί το βίντεο ενός αστυνομικού να κλωτσάει και να χτυπάει στο κεφάλι έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Το περιστατικό προκάλεσε διαδηλώσεις, ενώ ο αξιωματούχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα
2'

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Ένας ένστολος αστυνομικός -που τέθηκε σε διαθεσιμότητα- φαίνεται να κρατά ένα Taser πάνω από έναν άνδρα, ο οποίος είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα, πριν τον χτυπήσει δύο φορές, ενώ άλλοι αστυνομικοί φωνάζουν στους θεατές να μείνουν πίσω σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η Αστυνομία του Greater Manchester (GMP) δήλωσεότι κατανοεί το «τεράστιο αίσθημα ανησυχίας που νιώθουν οι άνθρωποι» μετά την εμφάνιση του βίντεο.

Όταν ο άνδρας σηκώνει το κεφάλι του για να δει τους αστυνομικούς που στέκονται όρθιοι δίπλα του, ένας ένστολος τον κλωτσά στο πρόσωπο και έπειτα με το πόδι του πατά δυνατά το κεφάλι του.

Γονατισμένη δίπλα του είναι μία γυναίκα – εικάζεται ότι είναι η μητέρα του – που φωνάζει. Λίγο πιο πίσω, σε καθίσματα αναμονής, βρίσκεται ένας άλλος άνδρας – χρήστες των social media αναφέρουν ότι είναι αδελφός του πρώτου- με τα χέρια υψωμένα στον άερα, ο οποίος στη θέα του βίαιου σκηνικού φωνάζει στον αστυνομικό. Τότε ο ένστολος κινείται προς το μέρος του, του φωνάζει να ξαπλώσει κάτω και μόλις ο άνδρας γονατίζει στο έδαφος ο αστυνομικός τον κλωτσά, τον χτυπά και του περνά χειροπέδες.

Η οργή για το βίντεο μεγαλώνει διαρκώς ενώ εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Rochdale το βράδυ της Τετάρτης.

Η απάντηση της αστυνομίας

Σε ανάρτησή της στο Χ η αστυνομία του Μάντσεστερ αναφέρει για το περιστατικό πως οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο αεροδρόμιο έπειτα από αναφορές για διαπληκτισμό. Οι αξιωματικοί δέχθηκαν επίθεση ενώ προσπαθούσαν να συλλάβουν κάποιον μετά από καυγά στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου την Τρίτη.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν έναν ύποπτο, τρεις ένστολοι δέχθηκαν βίαιη επίθεση και γροθιές μέχρι που έπεσαν στο πάτωμα. Μία γυναίκα αστυνομικός έσπασε τη μύτη της και άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη. «Καθώς οι αστυνομικοί ήταν αξιωματικοί με πυροβόλα όπλα, υπήρχε σαφής κίνδυνος κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης να τους αφαιρεθούν τα όπλα», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν επί τόπου. Αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά στο βίντεο η οποία εξετάζεται από τη διεύθυνση επαγγελματικών προτύπων της Υπηρεσίας».