Επιθέσεις στο γαλλικό σιδηρόδρομο: Μήνυμα υποστήριξης και όχι ανάληψη ευθύνης εστάλη στον Τύπο

Μήνυμα με...άρωμα ακροαριστεράς - Τι συνέβη τελικά με το μπαράζ επιθέσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο Παρίσι

Επιθέσεις στο γαλλικό σιδηρόδρομο: Μήνυμα υποστήριξης και όχι ανάληψη ευθύνης εστάλη στον Τύπο
AP
2'

Ένα μήνυμα υποστήριξης για το σαμποτάζ προ ημερών στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο Παρίσι εστάλη στον Τύπο.

Σύμφωνα με την Le Figaro που επικαλείται και το AFP, στο κείμενο, που δεν ερμηνεύεται προς το παρόν ως ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τη λένε γιορτή; Εμείς το βλέπουμε ως μια γιορτή του εθνικισμού, μια γιγαντιαία σκηνοθεσία της υποταγής των πληθυσμών από τα κράτη».

Το μήνυμα συμπαράστασης για τη σειρά δολιοφθορών έλαβαν σήμερα πολλά ΜΜΕ, υποστηρίζει η Le Figaro. Αυτό το μήνυμα στάλθηκε με e-mail σε πολλά μέσα ενημέρωσης καθώς και σε μέσα του ξένου τύπου. Με την υπογραφή «μια απροσδόκητη αντιπροσωπεία», δικαιολογεί τις ενέργειες και επικρίνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καταφεύγοντας σε μια διαλεκτική που χρησιμοποιούν ακτιβιστές της αναρχικής ακροαριστεράς, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα.

Το μήνυμα ξεκινά με έναν τίτλο: «Αξίωση για δολιοφθορά στις γραμμές TGV λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 . Το λένε πάρτι; Το βλέπουμε ως μια γιορτή του εθνικισμού, μια γιγαντιαία σκηνοθεσία της υποταγής των πληθυσμών από τα κράτη».

Ωστόσο, δεν παρέχονται λεπτομέρειες για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν . Έτσι, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στο θέμα, «δεν είναι αυστηρά ανάληψη» , αλλά μάλλον μήνυμα υποστήριξης για σαμποτάζ. «Τίποτα πραγματικά σοβαρό », σύμφωνα με άλλη πηγή κοντά στο θέμα.

Το email στάλθηκε μέσω της πλατφόρμας Riseup, σύμφωνα με την La Provence. Το Riseup αυτοπροσδιορίζεται ως «παροχή διαδικτυακών εργαλείων επικοινωνίας για ανθρώπους και ομάδες που υποστηρίζουν την απελευθέρωση της κοινωνικής αλλαγής».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή