Μεγάλη Βρετανία: Κυνηγούν εταιρείες νερού, που ρύπαιναν λίμνες και ποτάμια

Το 2ο υψηλότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα πάει στο νερό - Οι Εργατικοί ετοιμάζουν κίνητρα και αλλαγές για εταιρείες ύδρευσης

Λονδίνο
1'

Άνω κάτω έχουν γίνει οι Βρετανοί με το σκάνδαλο του νερού, αφού όπως αποκαλύφθηκε, εταιρείες ύδρευσης έριχναν λύματα σε βρετανικά ποτάμια και θάλασσες, γεγονός που έχει προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις.

Το θέμα έχει αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις και, σύμφωνα με τη Daily Mail, το Εργατικό Κόμμα δεσμεύεται σήμερα να τερματίσει το «εθνικό σκάνδαλο» με τη βρομιά πίσω από τα ποτάμια, ρίχνοντας το βάρος της σε μία επένδυση 88 δισεκατομμυρίων λιρών σε εταιρείες ύδρευσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ρίξει λύματα σε 900 σημεία, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές.

Για τον λόγο αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος Στιβ Ριντ είπε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση του ιδιωτικού τομέα του Κοινοβουλίου – πίσω από την ενέργεια – θα αφιερωθεί στον καθαρισμό του νερού της χώρας.

Αντί για καθαρό νερό - τοξικά λύματα

Με τα σημερινά δεδομένα η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει «τα επίπεδα ρεκόρ τοξικών ακατέργαστων λυμάτων που ρυπαίνουν τα κάποτε παρθένα ποτάμια, λίμνες και θάλασσες της Βρετανίας».

Μετά την κατακραυγή για τα εκατομμύρια που καταβλήθηκαν σε μπόνους σε πάροχους ύδρευσης παρά τις πολλαπλές διαρροές λυμάτων, ο κ. Ριντ λέει ότι οι εταιρείες θα τεθούν στην πραγματικότητα σε «ειδικά μέτρα».

Έτσι, μετά το σκάνδαλο με τους ιδιώτες που διαχειρίζονταν τις εταιρείες ύδρευσης δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και ποινικές διώξεις και απαγόρευση των υψηλών μπόνους, που τους απονεμήθηκαν ενώ την ίδια στιγμή αντί να φροντίζουν το νερό ρύπαιναν τα υδάτινα περιβάλλοντα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή