Αυτή είναι η λύση για τη λειψυδρία; Συσκευή μετατροπής ατμοσφαιρικού νερού σε πόσιμο

Αναπτύχθηκε μια συσκευή που θα μετατρέπει το νερό στην ατμόσφαιρα σε πόσιμο 

Αυτή είναι η λύση για τη λειψυδρία; Συσκευή μετατροπής ατμοσφαιρικού νερού σε πόσιμο
1'

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια συσκευή που μπορεί να μετατρέψει το νερό στην ατμόσφαιρα σε πόσιμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Cell Reports Physical Science», μπορεί να παρέχεται καθαρό πόσιμο νερό σε δισεκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν λειψυδρία με την αναπτυγμένη συσκευή.

Μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ σχεδίασαν μια συσκευή συλλογής ατμοσφαιρικού νερού (AWH) που μπορεί να συλλέξει μόρια νερού στον αέρα και να τα μετατρέψει σε πόσιμο νερό.

Ο Sameer Rao, ένας από την ερευνητική ομάδα, είπε ότι χρησιμοποίησαν υγροσκοπικά υλικά με μεταλλική-οργανική δομή στη συσκευή που παρήγαγαν και ότι τα υγροσκοπικά υλικά απορροφούν πολύ καλά το νερό. Δηλώνοντας ότι οι μεταλλο-οργανικές δομές μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να απορροφούν μόνο νερό που πηγάζει από τον αέρα, ο Rao σημείωσε ότι το υγροσκοπικό υλικό μπορεί επίσης να διαταχθεί ώστε να διαχωρίζει διαφορετικά αέρια.

Ο Nathan Ortiz, ένας άλλος ειδικό από την ερευνητική ομάδα, δήλωσε ότι επειδή το υλικό που χρησιμοποιήθηκε έχει πολύ μεγάλη επιφάνεια σε μοριακή κλίμακα, μπόρεσαν να συλλάβουν μεγάλη ποσότητα νερού με μια μικρή ποσότητα υλικού.

Δηλώνοντας ότι τα μόρια του νερού θερμαίνονται και μετατρέπονται σε υγρό μετά τη δέσμευση υδρατμών στην πορώδη επιφάνεια του υλικού, ο Ortiz δήλωσε ότι έχουν υποβάλει αίτηση για προκαταρκτική πατέντα για τη συσκευή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή