Το Ισραήλ ζητάει από τις ΗΠΑ να διώξουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Κορυφώνεται η πολεμική ρητορική ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία 

Το Ισραήλ ζητάει από τις ΗΠΑ να διώξουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ
Αρχείου - AP
2'

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση Τουρκίας - Ισραήλ με αξιωματούχο της χώρας να ζητάει την αποπομπή της γειτονικής μας χώρας από το ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραήλ Κατς ζήτησε την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, μετά τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν προς το Ισραήλ.

Χθες ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο ότι θα έχει την τύχη του Σαντάμ. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Yisrael Katz, έκανε ένα ακόμη βήμα που θα αύξανε τις εντάσεις με την Τουρκία. «Υπό το φως των απειλών του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και της επικίνδυνης ρητορικής του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς έδωσε εντολή στους διπλωμάτες να επικοινωνήσουν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ για να απαιτήσουν την καταδίκη της Τουρκίας και την απομάκρυνσή της από την περιφερειακή συμμαχία», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Αλλά και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του κόμματος Yesh Atid, Yair Lapid έγραψε στο X: «Ο πρόεδρος Ερντογάν παραληρεί ξανά. Αποτελεί κίνδυνο για τη Μέση Ανατολή».

Έγραψε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να καταδικάσει τις απειλές και «να τον αναγκάσει να σταματήσει την υποστήριξή του προς τη Χαμάς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή