Ισμαήλ Χανίγια: Η στιγμή που ο νεκρός ηγέτης της Χαμάς έμαθε για τον θάνατο γιων και εγγονών του

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», είχε δηλώσει τότε ο Ισμαήλ Χανίγια

Ισμαήλ Χανίγια: Η στιγμή που ο νεκρός ηγέτης της Χαμάς έμαθε για τον θάνατο γιων και εγγονών του
Associated Press
1'

Ήταν μέσα Απριλίου όταν ο νεκρός ηγέτης της Χαμάς σήμερα μάθαινε για τον θάνατο τριών γιων του και εγγονιών του σε βομβαρδισμό του Ισραήλ.

Με βλέμμα ατάραχο και «παγωμένο», όπως έλεγαν πολλοί, ο νεκρός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, τόνιζε πως δεν πρόκειται να κάμψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, ότι δεν θα αλλάξει τη στάση του ούτε τις θέσεις του στις συνομιλίες για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς στις 10 Απριλίου ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν τρεις γιοι και τέσσερα εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου επισκέπτονταν συγγενείς, την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Έιντ αλ Φιτρ, της ολοκλήρωσης του ιερού μήνα του ραμαζανιού.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», είχε δηλώσει τότε ο Ισμαήλ Χανίγια στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ. «Ο εχθρός έβαλε στο στόχαστρο όχημα στο οποίο επέβαιναν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή