Βρετανία: Εντείνεται η ρήξη πρίγκιπα Χάρι - Καρόλου: Ο βασιλιάς δεν απαντά στις κλήσεις του

Το χάσμα μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του Πρίγκιπα Χάρι βαθαίνει

Βρετανία: Εντείνεται η ρήξη πρίγκιπα Χάρι - Καρόλου: Ο βασιλιάς δεν απαντά στις κλήσεις του
2'

Ο Πρίγκιπας Χάρι και ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκαν για τελευταία φορά αυτοπροσώπως τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχαν μια 45λεπτη συνάντηση στο Λονδίνο μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μονάρχη.

Πηγές κοντά στον Χάρι δήλωσαν που έκτοτε η επικοινωνία τους έχει επιδεινωθεί, ύστερα από αυξανόμενες εντάσεις αναφορικά με την προσπάθεια του δούκα του Σάσεξ να εξασφαλίσει τόσο την ασφάλεια της οικογένειάς του, όσο και την δική του, όταν βρίσκεται στη Βρετανία.

Λέγεται, πως ο Χάρι ανησυχεί έντονα για την ασφάλεια της Μέγκαν Μαρκλ και των παιδιών του πρίγκιπα Άρτσι και πριγκίπισσας Λίλιμπετ και θεωρεί πως ο βασιλιάς έχει τη δύναμη να παρέμβει στην δικαστική του υπόθεση με το υπουργείο Εσωτερικών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγές δήλωσαν στο People πως το θέμα ασφαλείας ξεκίνησε ως σημείο απογοήτευσης μεταξύ πατέρα και γιου, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε «πλήρη σιωπή».

Ο βασιλιάς δεν σηκώνει το τηλέφωνο

Ένας φίλος του Χάρι δήλωσε: «Ακούει “δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή”. Οι κλήσεις του μένουν αναπάντητες. Έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει για την υγεία του βασιλιά, αλλά και αυτές οι κλήσεις μένουν αναπάντητες».

Οι αποφάσεις σχετικά με την ασφάλεια του δούκα λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Βασιλικών Προσώπων και των Δημόσιων Προσώπων (Ravec), η οποία αποτελεί μέρος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Χάρι επισκέφθηκε για τελευταία φορά το Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο, για να γιορτάσει τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus, ωστόσο δεν κατάφερε να συναντήσει τον πατέρα του.

Ο εκπρόσωπος του δούκα δήλωσε τότε ότι αυτό οφειλόταν στο «πλήρες πρόγραμμα» του βασιλιά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή