Ισμαήλ Χανίγια: Σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί κρυφά πριν από δύο μήνες στον ξενώνα του

Τι αποκαλύπτει έρευνα των New York Times για τη δολοφονία του ηγέτη της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

Ισμαήλ Χανίγια: Σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί κρυφά πριν από δύο μήνες στον ξενώνα του
AP.
1'

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη μετά τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Μάλιστα, ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times δίδει νέα τροπή στον θάνατο του Χανίγια, αφού υπογραμμίζεται πως σκοτώθηκε από έναν εξελιγμένο, τηλεχειριζόμενο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κρυφά στον ξενώνα όπου διέμενε στην Τεχεράνη και όχι από πύραυλο, όπως είχε αναφερθεί ευρέως.

Η βόμβα εισήχθη κρυφά στο κτήριο του Σώματος Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη, πριν από περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται επτά αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών αλλά και έναν Αμερικανό.

Ο ξενώνας προστατεύεται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου συγκροτήματος, γνωστό ως Neshat, σε μία πολυτελή γειτονιά της βόρειας Τεχεράνης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε από απόσταση, όπως τόνισαν οι πέντε αξιωματούχοι, μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ο Χανίγια βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο, στον ξενώνα. Από την έκρηξη σκοτώθηκε και ένας σωματοφύλακας του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή