Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις αποψινές (01/08) πυραυλικές επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από τις αποψινές (01/08) πυραυλικές επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, στον απόηχο των δολοφονιών των Φουάντ Σουκρ (ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ) και Μοχάμεντ Ντέιφ (επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς) από τον ισραηλινό στρατό.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις αποψινές (01/08) πυραυλικές επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ
TWITTER.
1'

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την για τις αποψινές (01/08) επιθέσεις με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Πρόκειται για την πρώτη εναέρια επιδρομή (εκτόξευση 25 πυραύλων) μετά τη δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή της, Φουάντ Σουκρ, στη Βηρυτό, από τον IDF.

Η παραστρατιωτική οργάνωση ανέφερε ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στη βόρεια συνοριακή κοινότητα της Μετσούμπα, ως απάντηση σε ισραηλινό χτύπημα στο χωριό Χάμαα του Λιβάνου νωρίτερα σήμερα, από το οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις Σύροι πολίτες, ενώ, τραυματίσθηκαν αρκετοί Λιβανέζοι.

O IDF ενημέρωσε πως μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν εκτοξευτή ρουκετών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για την αποψινή επίθεση, ενώ, ανέφερε αναχαιτίσεις από τον «Σιδηρούν Θόλο» (Iron Dome) πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία και άλλες περιοχές στα ανοικτά του βόρειου τμήματος της χώρας, όπου δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Πέραν του ανοικτού μετώπου με τον Λίβανο, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογράμμισε νωρίτερα (01/08) ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού» για πιθανή επίθεση από το Ιράν.

Χασάν Νασράλα: «Το Ισραήλ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή»

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ τις απογευματινές ώρες, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ξέρετε την κόκκινη γραμμή που έχετε περάσει. Όλοι έχουμε περάσει σε μία νέα φάση, σε όλα τα πεδία».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή