Αυστραλία: Έβγαλαν πόρισμα κατά του Ισραήλ για τον βομβαρδισμό της 1ης Απριλίου

Οι Αυστραλοί καταλογίζουν ότι ο Ισραηλινός στρατός έκανε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο 7 αλλοδαπούς και Παλαιστινίους ανάμεσά τους και μία εργαζόμενη από την Αυστραλία 
1'

Ο βομβαρδισμός της 1ης Απριλίου ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε επτά αλλοδαπούς και Παλαιστίνιους εργαζόμενους ανθρωπιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας ήταν αποτέλεσμα «σοβαρών» σφαλμάτων και «παραλείψεων» του στρατού του Ισραήλ, αναφέρει το πόρισμα έρευνας των αρχών της Αυστραλίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ανάμεσα στα σφάλματα και στις παραλείψεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, που υπογραμμίζονται στο πόρισμα ήταν η «λαθεμένη αναγνώριση» του στόχου: ήταν οχηματοπομπή της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen, που θεωρήθηκε πως μετέφερε μέλη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν Αυστραλέζα εργαζόμενη της WCK, η Λαλζόμι «Ζόμι» Φράνκομ, 43 ετών. Αυτό εξώθησε την Καμπέρα να αρχίσει να διενεργεί δική της έρευνα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας τόνιζε όταν ξεκινούσε η έρευνα πως ανέμενε ότι «όλοι οι υπεύθυνοι για τους θανάτους αυτούς θα λογοδοτήσουν».

Σχετικές ειδήσεις