Ισραήλ: Νέα επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ - Τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες

Ένας αξιωματικός του IDF και ένας στρατιώτης τραυματίστηκαν ελαφρά από το μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο

Ισραήλ: Νέα επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ - Τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες
haaretz
2'

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ισραήλ, από επίθεση με ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν πάνω από την Άνω Γαλιλαία, κι όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός προήλθαν από τον Λίβανο.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στην περιοχή, ένας αξιωματικός του IDF και ένας στρατιώτης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Η Πυροσβεστική και Αρχή Διάσωσης του Ισραήλ προσπάθησε να σβήσει μια πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι εκκλήσεις στους ξένους υπηκόους να φύγουν από τον Λίβανο , εξαιτίας των φόβων ότι θα υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ιράν και συμμάχους του από τη μια και το Ισραήλ από την άλλη, που η διεθνής κοινότητα τονίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποφευχθεί.

Εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν και των συμμάχων του στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη και κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολάχ, οι διπλωματικές προσπάθειες εντείνονται. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ κάλεσαν χθες να αποφευχθεί η κλιμάκωση «πάση θυσία».

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι «πλήγμα του ισραηλινού εχθρού» σκότωσε δυο ανθρώπους στη Χούλα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε πως «εντόπισε τρομοκράτη της Χεζμπολάχ που εισερχόταν σε στρατιωτική δομή» στον τομέα αυτόν και τον «έπληξε». Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δυο μαχητών της, χωρίς να διευκρινίσει πού σκοτώθηκαν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή