Άλμα Κούπερ: Αυτή είναι η 22χρονη αξιωματικός που κατέκτησε τον τίτλο της «Μις ΗΠΑ»

Μετά από μία ταραχώδη χρονιά με αρκετές παραιτήσεις, η 22χρονη καλλονή θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Υφήλιος τον Νοέμβριο του 2024
4'

Η Alma Cooper από το Μίσιγκαν, αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, αναδείχθηκε Μις ΗΠΑ και έγινε το τρίτο άτομο που κατέχει τον τίτλο φέτος μετά την παραίτηση της νικήτριας του 2023.

Η Connor Perry από το Κεντάκι και η Danika Christopherson από την Οκλαχόμα αναδείχθηκαν πρώτη και δεύτερη επιλαχούσα, αντίστοιχα.

Η 22χρονη, η οποία έχει μεταπτυχιακό στην επιστήμη δεδομένων από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, κέρδισε 50 άλλες διαγωνιζόμενες.

«Ως κόρη μιας μετανάστριας εργάτριας, μιας περήφανης Αφρολατίνας και αξιωματικού του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, ζω το αμερικανικό όνειρο», είχε πει στους κριτές κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Q&A στο φινάλε της Κυριακής. «Αν υπάρχει κάτι που μου έχουν διδάξει η ζωή μου και η μητέρα μου, είναι ότι οι περιστάσεις σας δεν καθορίζουν ποτέ το πεπρωμένο σας: Μπορείτε να κάνετε την επιτυχία προσβάσιμη μέσω της απαιτητικής αριστείας».

Η Cooper στέφθηκε στη σκηνή από την προηγούμενη κάτοχο του τίτλου, τη Savannah Gankiewicz από τη Χαβάη, η οποία κληρονόμησε την τιάρα τον Μάιο μετά την παραίτηση της Noelia Voigt από τη Γιούτα σε εξαιρετικά αμφιλεγόμενες συνθήκες.

Η λαμπερή τηλεοπτική εκδήλωση έκλεισε τρεις μήνες αναταραχής για τους διοργανωτές των διαγωνισμών που προκλήθηκαν από την αιφνιδιαστική παραίτηση τhw Voigt — και εκείνη της τότε βασιλεύουσας Μις Έφηβη στις ΗΠΑ, UmaSofia Srivastava του Νιου Τζέρσεϊ, λίγες μέρες αργότερα.

Η εκπομπή δεν περιείχε αναφορές στη διαμάχη, αν και η Gankiewicz περιέγραψε την απροσδόκητη τρίμηνη θητεία της ως Μις ΗΠΑ ως «την πιο μοναδική βασιλεία στην ιστορία».

Ανακοινώνοντας την απόφασή της μέσω Instagram τον Μάιο, η Voigt απέδωσε την παραίτησή της σε λόγους ψυχικής υγείας. Ωστόσο, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εντόπισαν γρήγορα ότι το πρώτο γράμμα των πρώτων 11 προτάσεων της κρυπτικής ανάρτησής της έγραφε «Σιωπώ», πυροδοτώντας φήμες για μια αυστηρή συμφωνία μη αποκάλυψης.

Η επιστολή παραίτησής της ανέφερε καθυστερήσεις στη λήψη βραβείων και ένα «τοξικό περιβάλλον εργασίας» που «στην καλύτερη περίπτωση είναι κακή διαχείριση και, στη χειρότερη, εκφοβισμός και παρενόχληση». Η Voigt ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισης λόγω της αποτυχίας του οργανισμού Miss USA να παράσχει έναν «αποτελεσματικό χειριστή».

Η Srivastava, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό Miss Teen USA (για διαγωνιζόμενες ηλικίας 14 έως 19 ετών), απέδωσε την παραίτησή της σε μια σύγκρουση «προσωπικών αξιών» με τον οργανισμό Miss USA. Στη συνέχεια, οι μητέρες και των δύο γυναικών εμφανίστηκαν στο Good Morning America, με τη μητέρα της Srivastava, Barbara, να λέει ότι είχαν «κακομεταχειριστεί, κακοποιηθεί, εκφοβιστεί και στριμωχτεί» και ότι «η δουλειά των ονείρων τους αποδείχθηκε εφιάλτης».

Ποια είναι η νέα «Μις ΗΠΑ»

H 22χρονη Άλμα Κούπερ είναι ανθυπολοχαγός και αξιωματικός στρατιωτικών πληροφοριών στον αμερικανικό Στρατό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, αποφοίτησε από το κορυφαίο 5% της τάξης της από τη Στρατιωτική Ακαδημία του West Point και είναι υπότροφος του Knight-Hennessy στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου κάνει μεταπτυχιακό στην επιστήμη δεδομένων.

Πριν πάρει το στέμμα, η Κούπερ διαγωνίστηκε με βραδινό φόρεμα, μαγιό και συνεντεύξεις.

Οι πέντε κορυφαίοι διαγωνιζόμενοι έπρεπε όλοι να απαντήσουν στην ίδια ερώτηση: «Πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και να καλλιεργήσουμε την κατανόηση και τον σεβασμό;»

«Ως κόρη μιας μετανάστριας εργάτριας, μιας περήφανης Αφρολατινής γυναίκας και αξιωματικού του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, ζω το αμερικανικό όνειρο», απάντησε η Κούπερ.

«Αν υπάρχει κάτι που μου έχουν διδάξει η ζωή μου και η μητέρα μου, είναι ότι οι περιστάσεις σου δεν καθορίζουν ποτέ το πεπρωμένο σου».

Σχετικές ειδήσεις