«Είναι ηθικό» να αφήσουμε 2 εκατ. ανθρώπους να πεθάνουν από πείνα στη Γάζα, λέει ο Ισραηλινός ΥΠΟΙΚ

Ισχυρισμός που «ξεσηκώνει» θύελλα από τον Υπουργό Οικονομικών για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

«Είναι ηθικό» να αφήσουμε 2 εκατ. ανθρώπους να πεθάνουν από πείνα στη Γάζα, λέει ο Ισραηλινός ΥΠΟΙΚ
AP.
1'

Ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, άφησε σήμερα (05/08) να εννοηθεί ότι πιστεύει πως το «μπλόκο» από το Ισραήλ της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «δικαιολογημένο και ηθικό», ακόμη και αν αυτό οδηγήσει 2 εκατ. αμάχους να πεθάνουν από την πείνα, λέγοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.

«Φέρνουμε βοήθεια γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή», ​​ανέφερε ο Υπουργός σε συνέδριο, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Δεν μπορούμε, στην τρέχουσα παγκόσμια πραγματικότητα, να διαχειριστούμε έναν πόλεμο. Κανείς δεν θα μας αφήσει να αφήσουμε 2 εκατ. αμάχους να πεθάνουν από την πείνα, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δικαιολογημένο και ηθικό μέχρι να επιστραφούν οι όμηροί μας. Ζούμε σήμερα σε μία συγκεκριμένη πραγματικότητα, χρειαζόμαστε διεθνή νομιμότητα για αυτόν τον πόλεμο», επεσήμανε ακόμη.

Το Ισραήλ έχει επιβάλλει αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, αφήνοντας ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής στα πρόθυρα του λιμού.

Ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ επανέλαβε πως αντιτίθεται σε οιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, ισχυριζόμενος ότι οι τρέχουσες προτάσεις κατάπαυσης του πυρός είναι «άδικες και ανήθικες», καθώς θα επέστρεφαν μόνο ορισμένοι όμηροι και θα έθετε σε κίνδυνο την κρατική ασφάλεια. Ακόμη, εξέφρασε αντίθεση στην απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή