Φρίκη στην Αυστραλία: Άγρια δολοφονία 10χρονης - Χειροπέδες στη μητέρα της

Μία 46χρονης κατηγορείται για τον φόνο της 10χρονης κόρης της στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας 

Φρίκη στην Αυστραλία: Άγρια δολοφονία 10χρονης - Χειροπέδες στη μητέρα της
ABC News Australia
3'

Η αστυνομία στην Αυστραλία απήγγειλε κατηγορίες σε μία γυναίκα για φόνο, καθώς η 10χρονη κόρη της εντοπίστηκε νεκρή σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή.

Η 46χρονη Yingying Xu κατηγορείται για τον φόνο της κόρης της Σόφι Γουάνγκ στο σπίτι τους στο Emerald Lakes την Τρίτη. Η 10χρονη έφερε ορατές πληγές συμπεριλαμβανομένου ενός κοψίματου στον λαιμό της.

«Η αστυνομία κλήθηκε σε μία οικία, μετά από αναφορές για τον εντοπισμό ενός νεαρού κοριτσιού χωρίς τις αισθήσεις του από τον πατέρα του» δήλωσε ο επιθεωρητής Κεντ Έλις. «Παρά τις προσπάθειες του πατέρα της και των διασωστών διαπιστώθηκε ο θάνατός της».

Η μητέρα της συνελήφθη μετά από ώρες σε κοντινό δρόμο.

«Η κληρονομιά της είναι σπουδαία»

Σε ανακοίνωσή του το Emmanuel College, το σχολείο στο οποίο η Σόφι φοιτούσε ανέφερε ότι θα μείνει στη μνήμη όλων «για την καλοσύνη, την φροντίδα και την ακλόνητη θετικότητά της».

«Ήταν γνωστή για την αγάπη και το πάθος της για το διάβασμα και τη μάθηση και ήταν μία μαθήτρια με υψηλές επιδόσεις που διέπρεπε στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η κληρονομιά της Σόφι στο Emmanuel College είναι μία κληρονομιά αφοσίωσης, συμπόνιας και ενθουσιασμού» καταλήγει.

Το σχολείο δήλωσε ότι ο θάνατος της 10χρονης έχει συγκλονίσει όλη την κοινότητα. «Οι προσευχές μας πάνε στην οικογένεια τους φίλους και όλους όσοι επηρεάζονται από την απώλεια του αξιαγάπητου παιδιού στο σπίτι του».

Ομάδες συμβουλευτικής αλλά και ιερείς διατέθηκαν από το σχολείο για να παράσχουν υποστήριξη στους μαθητές, το προσωπικό και τους γονείς της κοινότητας, που προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα σοκαριστικά νέα.

Σε ανακοίνωση, το πανεπιστήμιο Γκρίφιθ ανέφερε ότι «είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον τραγικό θάνατο της κόρης ενός πολύτιμου μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας», καθώς ο πατέρας της 10χρονης είναι ο καθηγητής Yun Wang.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με την οικογένεια αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Το πανεπιστήμιο έχει προσφέρει υποστήριξη στον καθηγητή και τους στενούς συναδέλφους του», ανέφερε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Προφυλακιστέα η μητέρα της

Την Τετάρτη η Εισαγγελέας Νικόλ Τζάκσον ζήτησε να αποσιωπηθούν τα στοιχεία της μητέρας της 10χρονης καθώς και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενω η δικηγόρος Σόφι Ρομπερτσον, υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν είχε εντολή καταστολής. Το αίτημα της εισαγγελέως αργότερα αποσύρθηκε.

Η κατηγορούμενη δεν υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, καθώς όσοι κατηγορούνται για φόνο δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτημα στα κατώτατα δικαστήρια και πρέπει να απευθυνθούν στο Ανώτατο Δικαστηριο του Κουίνσλαντ.

Μάρτυρες από τη γειτονιά δήλωσαν ότι είχαν δει το κορίτσι κάποιες μέρες πριν το έγκλημα, ενώ υποστήριξαν ότι δεν άκουσαν τίποτα.

«Ήμουν σπίτι όλη μέρα και δεν άκουσα τίποτα. Ξαφνικά είδα την γειτονιά να γεμίζει αστυνομικούς», είπε γείτονας της οικογένειας.

«Είναι σοκαριστικό, δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, ήταν μόνο 10, είναι απαίσιο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή