Μάθιου Πέρι: Ποιος είναι ο «Dr. P» που του χορηγούσε την κεταμίνη - Τον αποκαλούσε «ανόητο»

Σύμφωνα με τη δικογραφία πίσω από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι κρύβεται εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν τον ηθοποιό και τον προμήθευε με την κεταμίνη που φέρεται να τον σκότωσε
Getty Images
4'

Ένας γιατρός που κατηγορείται για την υπόθεση θανάτου του Μάθιου Πέρι αποκάλεσε τον ηθοποιό «ανόητο» σε γραπτό μήνυμα, όπως αποκάλυψαν οι εισαγγελείς του Λος Άντζελες.

Μέχρι τώρα πέντε άτομα έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού.

Ο 54χρονος Πέρι βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο τζακούζι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου 2023. Ο θάνατός του αρχικά θεωρήθηκε ατύχημα, ωστόσο η νεκροψία διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από πνιγμό και χρήση κεταμίνης. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες συνεργαζόταν με τις ομοσπονδιακές αρχές σε ποινική έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού.

Ο Πέρι φέρεται να λάμβανε θεραπεία με ενδοφλέβια έγχυση κεταμίνης για το άγχος και την κατάθλιψη, ωστόσο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του «δεν θα μπορούσε να είναι από αυτό», καθώς η τελευταία συνεδρία του ήταν πάνω από μία εβδομάδα πριν τον θάνατό του και η κεταμίνη θα μπορούσε να μείνει στον οργανισμό για τρεις με τέσσερις ώρες περίπου.

Ποιος είναι ο «Dr. P»

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν γραπτά μηνύματα, τα οποία οδήγησαν στις συλλήψεις. Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ανακοινώθηκε ότι ο δρ Salvador Plasencia είναι ένας από τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του ηθοποιού. Με το παρατσούκλι «Dr. P» από Σάντα Μόνικα, βαρύνεται με τις κατηγορίες της διακίνησης κεταμίνης, χρήσης και διανομής καθώς και παραποίηση εγγράφων που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή ερευνα. Στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο ο γιατρος δήλωσε αθώος.

Σύμφωνα πάντως με την δικογραφία, ο Dr. P χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με κωδικοποιημένη γλώσσα για να συζητήσει για συμφωνίες ναρκωτικών, ενώ αναφερόταν στην κεταμίνη ως «Dr. Pepper», «κονσέρβες» και «ρομπότ». Ο γιατρός ενημερώθηκε ότι ο Πέρι ενδιαφέρεται να αποκτήσει κεταμίνη τον Σεπτέμβριο, περίπου ένα μήνα δηλαδή πριν τον θάνατό του. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον δρ. Μαρκ Τσάβες, ο οποίος στο παρελθόν διηύθυνε κλινική κεταμίνης, προκειμένου να προμηθευθεί μία ποσοστητα και να την πουλήσει στον ηθοποιό. Ο Τσάβες που έχει επίσης συλληφθεί, συμφώνησε να δηλώσει ένοχος σε κατηγορία για διανομή και προμήθεια κεταμίνης.

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο Plascencia είπε στον γιατρό σε μήνυμά του: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ανόητος», ενώ σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν Εστράντα σε μία περίπτωση έκανε ένεση στον κ. Πέρι με κεταμίνη και τον είδε να «παγώνει» και την αρτηριακή του πίεση να ανεβαίνει πολύ. «Ας μην το ξανακάνουμε» φέρεται να είπε μάλιστα στον βοηθό του ηθοποιού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η έρευνα αποκάλυψε ένα εγκληματικό δίκτυο, το οποίο εκμεταλλεύτηκε τον ηθοποιό πουλώντας του κεταμίνη. Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, ο Plascencia αντιμετωπίζει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση για κάθε κατηγορία. «Οι κατηγορούμενοι νοιάζονταν περισσότερο για τα χρήματα του κ. Πέρι παρά για την υγεία του» είπε ο εισαγγελέας Εστράντα.

Ο 54χρονος Μάθιου Πέρι μιλούσε πάντα ανοιχτά για τον αγώνα του με τον εθισμό όλα τα χρόνια, συζητώντας πολλά από τα περιστατικά με την υγεία του στην αυτοβιογραφία του. Ο ηθοποιός ήταν έδινε ομιλίες και προειδοποιούσε για τους κινδύνους του αλκοόλ και των ναρκωτικών, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα κατάχρησης ουσιών από τα 14 του χρόνια.

Όταν πέθανε ήταν 19 μήνες νηφάλιος, αφού δυστυχώς υποτροπίαζε, συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ενώ στο σπίτι του δεν βρέθηκε αλκοόλ ή ναρκωτικά.