Το ψάρι «Doomsday» εμφανίστηκε στην ακτή της Καλιφόρνια δύο μέρες πριν από ισχυρό σεισμό

Ενώ το τεράστιο μέγεθός τους είναι ανησυχητικό από μόνο του, η δεισιδαιμονία και οι ανησυχίες που τα συνοδεύουν, τα καθιστούν ακόμη πιο ανησυχητικό θέαμα
3'

Είναι γνωστό ως «ψάρι της Ημέρας της Κρίσεως» ή ακόμα και «Προάγγελος της καταστροφής» και η εμφάνισή του, δεν είναι για καλό, όπως έγινε στην Καλιφόρνια όταν εντοπίστηκε νεκρό ένα μήκους περίπου 3,5 μέτρων, δύο μέρες πριν χτυπήσει ο Εγκέλαδος.

Τα ψάρια βαθέων υδάτων, γνωστά και ως Regalecus glesne, χαρακτηρίζονται από τα μακριά, κορδελοειδή σώματά τους. Τα ψάρια μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 15μ. μήκος και συνήθως βρίσκονται σε βάθη άνω των 900 μέτρων.

Ενώ το τεράστιο μέγεθός τους είναι ανησυχητικό από μόνο του, η δεισιδαιμονία και οι ανησυχίες που τα συνοδεύουν, τα καθιστούν ακόμη πιο ανησυχητικό θέαμα. Δεν φαίνονται συχνά - ή αιχμαλωτίζονται - λόγω του γεγονότος ότι κατοικούν τόσο μακριά, αλλά όταν κάνουν μια εμφάνιση πιστεύεται ότι είναι κακό σημάδι.

Σύμφωνα με το Ocean Conservancy, μερικές φορές αποκαλούνται «ψάρια της Ημέρας της Κρίσεως», επειδή η παράδοση λέει ότι ο εντοπισμός τους να σημαίνει ότι πρόκειται να συμβεί ένα επικίνδυνο φυσικό φαινόμενο, όπως ένας μεγάλος σεισμός.

Σε αυτή την περίπτωση, το τεράστιο ψάρι εντοπίστηκε από ανθρώπους που εξερευνούσαν τον όρμο La Jolla του Σαν Ντιέγκο.

Μόλις 48 ώρες αργότερα, ένας σεισμός 4,6 Ρίχτερ συγκλόνισε το Λος Άντζελες.

Ο σεισμός χτύπησε τη Δευτέρα (12 Αυγούστου) και είχε επίκεντρο κοντά στη γειτονιά Χάιλαντ Παρκ του Λος Άντζελες.

Ενώ υπήρξαν αναφορές για τρέμουλα κτιρίων και συναγερμούς αυτοκινήτων, δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές ή τραυματισμοί.

Κατά τη στιγμή της ανακάλυψής του, όσοι βρίσκονταν στο νερό δεν φάνηκαν ενοχλημένοι από το ψάρι και αντ 'αυτού πόζαραν για μερικά στιγμιότυπα, ανέφεραν ακόμα το εύρημα.

Ειδοποίησαν το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps του UC San Diego για αυτό που βρήκαν, όπου οι αξιωματούχοι διεξάγουν τώρα έρευνα για να προσδιορίσουν τι σκότωσε το πλάσμα και οδήγησε στο πτώμα του να εμφανιστεί σε ρηχά νερά.

Αυτή επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που το πλάσμα έχει θεαθεί το 2024, καθώς νωρίτερα φέτος ένα άλλο ξεβράστηκε στις ακτές των Φιλιππίνων.

Και το 2022, ένα βρέθηκε στην Ιαπωνία λίγες μέρες πριν χρειαστεί να εκκενωθούν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι πριν από έναν τυφώνα.

Περίπου δώδεκα ψάρια ξεβράστηκαν στις παραλίες το 2010 - πριν από τον σεισμό του Tohoku το 2011 - γεγονός που έχει δει πολλούς να πιστεύουν ότι η δεισιδαιμονία γύρω από τα ψάρια είναι αληθινή.

Για την Καλιφόρνια, η παρατήρηση τέτοιου είδους ψαριών είναι ακόμη πιο σπάνια, καθώς τα αρχεία που κατέχει το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps του UC San Diego δείχνουν ότι μόνο 20 έχουν ξεβραστεί σε ολόκληρη την πολιτεία από το 1901.

Τις περισσότερες φορές, τα ψάρια βρίσκονται νεκρά και όχι ζωντανά, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν δύσκολο να μελετηθούν και να κατανοηθούν.