Ισραήλ - Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες, ισχυρή έκρηξη στη Γάζα

Δύο 24ωρα μένουν πριν την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κάιρο με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ισραήλ - Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες, ισχυρή έκρηξη στη Γάζα
1'

Ωστόσο, τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ που καθημερινά δέχεται τα πυρά της Χεζμπολάχ από τα εδάφη του Λιβάνου.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε μία έκρηξη στην λωρίδα της Γάζας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν η έκρηξη έγινε από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος επιχειρεί στην Λωρίδα της Γάζας και ανατίναξε κάποιο τούνελ ή είτε πρόκειται για κάποιο χτύπημα του Πυροβολικού του Ισραήλ ή της Αεροπορίας.

Στο βόρειο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας, είναι έντονη. Η πόλη της Γάζας είναι σχεδόν ισοπεδωμένη.

Η Κίνα κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε ένα ακόμη ναυάγιο όσον αφορά στις εξελίξεις.

Ενδεικτικοί του κλίματος που επικρατεί είναι ότι πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε στους πολίτες της Κίνας, να εγκαταλείψουν τον Λίβανο καθώς η κατάσταση είναι περίπλοκη.

Το μεγαλύτερο αγκάθι των διαπραγματεύσεων παραμένει η παρουσία του ισραηλινού στρατού μέσα στην Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός δεν θέλει να αποχωρήσει από την μεριά της Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο καθώς εκεί έχει εντοπίσει, ίοπως αναφέρει ο ίδιος ο στρατός, πάρα πολλά τούνελ τα οποία χρησιμοποιεί η Χαμάς και αν αποχωρήσει από εκεί θα επιστρέψει η Χαμάς.

Η Χαμάς θεωρεί πως για να επιτευχθεί η συμφωνία θα πρέπει να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή