Σικελία: Η ταύτιση του «Bayesian» με τον «Τιτανικό» - Το ηθικό δίδαγμα της ναυτικής τραγωδίας

«Υπεροψία και αλαζονεία» στον χειρισμό του σκάφους, δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Γιάννης Μαραγκουδάκης

Σικελία: Η ταύτιση του «Bayesian» με τον «Τιτανικό» - Το ηθικό δίδαγμα της ναυτικής τραγωδίας
AP Photo
1'

Στον απόηχο της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε ανοιχτά της Σικελίας με τον θάνατο επτά ανθρώπων, συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινότητα, ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ μίλησε στην «Καθημερινή» για το ναυάγιο συγκρίνοντας το με αυτό του «Τιτανικού», ως προς τους χειρισμούς του πληρώματος.

«Το ηθικό δίδαγμα εδώ έρχεται από το 1912, όταν ο καπετάνιος του "Τιτανικού" αγνόησε τις προειδοποιήσεις για τα επιπλέοντα παγόβουνα, θεωρόντας αλαζονικά πως το σκάφος του ήταν αβύθιστο. Μια τέτοια υπεροψία ίσως έκανε το πλήρωμα αυτού του καταπληκτικού σκάφους να μην λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, δηλαδή στη προκειμένη περίπτωση να σφραγίσει όλα τα ανοίγματα ενόψει της κακοκαιρίας που ερχόταν.», δήλωσε ο Γιάννης Μαραγκουδάκης αναφορικά με το ναυάγιο του «Bayesian».

«Κορυφαία σκάφη, όπως το «Bayesian» εμπνέουν στους χειριστές τους μία υπεροψία, μία αλαζονεία. Η θάλασσα απαιτεί τεράστιο σεβασμό. Δεν μπορείς να βασίζεσαι στην τελειότητα του σκάφους σου, παρά μόνον στην εγρήγορσή σου να αντιμετωπίσεις όλες τις πιθανές και απίθανες εξελίξεις που, ούτως ή άλλως, προκύπτουν συνεχώς εν πλω.», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή