Μέση Ανατολή «ώρα μηδέν»: Διάγγελμα από τον αρχηγό της Χεζμπολάχ - Σφυροκοπά τον Λίβανο το Ισραήλ

Κορυφώνεται η ένταση μετά την μεγάλη επίθεση της Χεζμπολάχ

Μέση Ανατολή «ώρα μηδέν»: Διάγγελμα από τον αρχηγό της Χεζμπολάχ - Σφυροκοπά τον Λίβανο το Ισραήλ
3'

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ θα απευθύνει ομιλία σήμερα στις 18:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), μετά την ανακοίνωση του κινήματός του ότι διεξήγαγε επίθεση ευρείας κλίμακας κατά του Ισραήλ, αναφέρει το ίδιο σε ανακοίνωσή του.

Η ομιλία του Χασάν Νασράλα θα αφορά "τις τελευταίες εξελίξεις", διευκρίνισε η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της.

Τα πυρά του λιβανικού σιιτικού κινήματος ήταν μέρος μιας "μεγαλύτερης επίθεσης που είχε σχεδιαστεί και μπορέσαμε να αποτρέψουμε ένα μεγάλο μέρος αυτής σήμερα το πρωί", σημείωσε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός, ανακοινώνοντας ότι διεξήγαγε προληπτικά πλήγματα στον Λίβανο για να αποτρέψει μια "επίθεση ευρείας κλίμακας" της Χεζμπολάχ.

Σφυροκοπά τον Λίβανο ο IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα περαιτέρω επιθέσεις κατά εκτοξευτήρων ρουκετών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, ώρες μετά την ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε προληπτικά αεροπορικά πλήγματα κατά του υποστηριζόμενου από το Ιράν σιιτικού κινήματος του Λιβάνου.

"Την τελευταία ώρα, οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) έπληξαν εκτοξευτήρες της Χεζμπολάχ σε διάφορες περιοχές στον νότιο Λίβανο για να απομακρύνουν τις απειλές", αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νετανιάχου: «Όποιος μας κάνει κακό, του κάνουμε και εμείς κακό»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα λάβει όλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για την άμυνά του, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση από τη λιβανική Χεζμπολά εκατοντάδων ρουκετών τύπου Κατιούσα και drones εναντίον της επικράτειάς του, σε αντίποινα για τον θάνατο ανώτερου στελέχους του σιιτικού κινήματος στα τέλη του περασμένου μήνα σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το παν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, για να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια» και «να συνεχίσουμε να τηρούμε μια απλή αρχή: όποιος μας κάνει κακό - του κάνουμε κακό», ανέφερε κ. Νετανιάχου καθώς άρχιζε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ξανάρχισαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ

Ξανάρχισαν σήμερα το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αρχή πολιτικής αεροπορίας του Ισραήλ, μετά την καθυστέρηση απογειώσεων και την εκτροπή προσγειώσεων σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, την ώρα που το Ισραήλ δήλωνε ότι προσπαθεί να αποτρέψει επίθεση της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αρχής πολιτικής αεροπορίας Ρόι Στάινμετζ ανακοίνωσε επανέναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν "στις 07:00 «τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) συμπεριλαμβανομένων απογειώσεων και προσγειώσεων».

«Τα αεροπλάνα που είχαν εκτραπεί σε άλλα αεροδρόμια θα απογειωθούν ξανά προς το Μπεν Γκουριόν», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή