Ισραήλ – Ράπισμα Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Δεν κάνει αρκετά για την απελευθέρωση των ομήρων»

«Όχι», ο Νετανιάχου δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να εξασφαλίσει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, όπως τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.
AP.
1'

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε σήμερα (02/09) ότι μία τελική συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα είναι πολύ κοντά, ωστόσο, δεν πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνει αρκετά για να την εξασφαλίσει.

Μιλώντας κατά την άφιξη στον Λευκό Οίκο για μία συνάντηση με Αμερικανούς διαπραγματευτές που χειρίζονται το θέμα, ο Μπάιντεν ερωτήθη από δημοσιογράφους αν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μία συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων. «Όχι», απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση, αν σχεδιάζει να παρουσιάσει μία τελική συμφωνία για τους ομήρους στις δύο πλευρές αυτή την εβδομάδα, σημείωσε πως «είμαστε πολύ κοντά σε αυτό». «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», προσέθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις –υποψήφια των Δημοκρατικών για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές– αναμένεται σήμερα (02/09) να συναντηθούν με τη διαπραγματευτική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών για να συζητήσουν τις προσπάθειες προς μία συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.