Ουκρανία: Μακελειό στην πόλη Πολτάβα από ρωσικό πύραυλο - Πάνω απο 40 νεκροί, πολλοί εγκλωβισμένοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν στην πόλη Πολτάβα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ουκρανία: Μακελειό στην πόλη Πολτάβα από ρωσικό πύραυλο - Πάνω απο 40 νεκροί, πολλοί εγκλωβισμένοι
1'

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της πόλης Πολτάβα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 180 ανέφερε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία έπληξε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και μια γειτονική ιατρική εγκατάσταση. Η ρωσική επίθεση κατέστρεψε μερικώς το κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

«Το χρονικό διάστημα μεταξύ του συναγερμού και της άφιξης των θανατηφόρων πυραύλων ήταν τόσο σύντομο που "έπιασε" τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας εκκένωσης στο καταφύγιο βομβών», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια, ενώ διασώστες και γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο. Περίπου στις 2 μ.μ. τοπική ώρα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν διασώσει 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή