Σε δεινή θέση οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπας: Ανέστειλαν τα δρομολόγια τραίνων στο Πορκόφσκ

Η πόλη απειλείται από τις ρωσικές δυνάμεις

Σε δεινή θέση οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπας: Ανέστειλαν τα δρομολόγια τραίνων στο Πορκόφσκ
2'

Η Ουκρανία ανέστειλε σήμερα τα δρομολόγια των τρένων με τα οποία γίνεται η εκκένωση του Ποκρόφσκ, ενός σημαντικού κόμβου στο ανατολικό μέτωπο που απειλείται από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες απέχουν λιγότερα από δέκα χιλιόμετρα από την πόλη.

Καταλαμβάνοντας το ένα χωριό μετά το άλλο, οι Ρώσοι στρατιώτες προωθήθηκαν γρήγορα τις τελευταίες εβδομάδες, πλησιάζοντας στο Ποκρόφσκ όπου παραμένουν ακόμη περίπου 27.000 κάτοικοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Λόγω επιπλοκών στην κατάσταση ασφαλείας, η επιβίβαση στα τρένα εκκένωσης από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ποκρόφσκ ματαιώθηκε» ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της γειτονικής πόλης Μίρνογκραντ.

Η Ukrzaliznytsya, η εταιρεία εκμετάλλευσης των ουκρανικών σιδηροδρόμων, ανέφερε ότι το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα θα αναχωρήσει από το Πάβλογκραντ, μια πόλη που απέχει 100 χιλιόμετρα δυτικά του Ποκρόφσκ. Τα τακτικά δρομολόγια δεν επηρεάζονται από την απόφαση. Τα σημεία αναχώρησης των τρένων εκκένωσης στο εξής θα διαφοροποιούνται επειδή τροποποιήθηκαν τα «πρωτόκολλα ασφαλείας».

Τον Απρίλιο του 2022, από πυραυλικό πλήγμα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, τη στιγμή που περίπου 4.000 άνθρωποι περίμεναν το τρένο για να φύγουν από την πόλη, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι και 160 τραυματίστηκαν.

Η Ukrzaliznytsya ανέφερε ότι στο μέλλον ο κόσμος θα καλείται να συγκεντρωθεί σε «ορισμένα ασφαλή σημεία» και συμβούλευσε όσους πρόκειται να φύγουν να ενημερώνονται από μια τηλεφωνική γραμμή.

Το Ποκρόφσκ αριθμούσε περίπου 60.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022. Τον τελευταίο μήνα έχουν φύγει περίπου 13.000 άνθρωποι, ανέφερε την Τετάρτη ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, Βαντίμ Φιλάσκιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή