Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε 78χρονος που είχε πάει εκδρομή - Τον ψάχνουν οι συγγενείς του

Βρέθηκε το κινητό του 78χρονου που έχει εξαφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε 78χρονος που είχε πάει εκδρομή - Τον ψάχνουν οι συγγενείς του
4'

Ο 78χρονος Δημήτρης Παπαδημητρίου εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες μετά την άφιξή στην Τουρκία την περασμένη Πέμπτη. Έκτοτε οι συγγενείς του παραμένουν στην Πόλη και επιμένουν να τον αναζητούν.

Συγκεκριμένα, ο 78χρονος χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην πλατεία Ταξίμ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

«Έφτασαν την Πέμπτη. Γύρισαν στο ξενοδοχείο, τους είπαν ότι έχουν ελεύθερο χρόνο να κάνουν ότι θέλουν», είπε η εγγονή του 78χρονου, η οποία έφτασε κι εκείνη χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη και προσπαθεί να ενημερωθεί για τις έρευνες της αστυνομίας. Ένας φίλος του παππού της, με τον οποίο μάλιστα θα μοιράζονταν και το δωμάτιο του ξενοδοχείου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μοιράστηκε την τελευταία συνομιλία που είχε με τον 78χρονο πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί.

«Πήγαμε στο ξενοδοχείο να αφήσουμε τα πράγματα και μετά πήγαμε πλατεία Ταξίμ, εκεί στην Τουρκία και μετά πήγαμε εμείς… αυτός είχε φάει, εμείς πήραμε από ένα γύρο να φάμε, έκατσε αυτός δίπλα του λέω «κάτσε παρέα, κάτσε». «Όχι» λέει «βιάζομαι να πάω στο δωμάτιο». Του έδωσα εγώ τη κάρτα και λέει θα πάω να ξεκουραστώ’».

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε. Παρ’ ότι προσπάθησε να τον ακολουθήσει, εκείνος χάθηκε στο πλήθος. Ύστερα, οι φίλοι του διαπίστωσαν ότι δεν έφτασε ποτέ στο ξενοδοχείο όπως τους είχε πει και άρχισαν να τον αναζητούν.

«Από εκεί ήταν, ούτε 120μ. δεν ήταν το ξενοδοχείο. Ένα «σπάσιμο» είχε ο δρόμος. Δηλαδή, ένας πήγαινε αριστερά και ο άλλος για το ξενοδοχείο. Ξεκίνησα εγώ από πίσω να δω πού πάει, τον έχασα. Είχε πολύ κόσμο. Μετά τον ψάξαμε, εκεί γύρω. Δέκα φορές κάναμε γύρες γύρω – γύρω την πλατεία Ταξίμ, τίποτα», είπε ο φίλος του 78χρονου.

Βρέθηκε το κινητό του 78χρονου που έχει εξαφανιστεί

Η εκδρομή των συνταξιούχων από την Κοζάνη έχει μετατραπεί σε θρίλερ, με την εγγονή του 78χρονου Δημήτρη Παπαδημητρίου να αποκαλύπτει στο MEGA ότι το κινητό του βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μαζί με τα πράγματά του.

Τόσο οι τουρκικές Αρχές όσο και το προξενείο ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της εκδρομής και αμέσως ξεκίνησαν τις έρευνες.

«Το πρωί πήρε τηλέφωνο ο οδηγός κι ο ξεναγός που είναι εκεί πέρα, πήραν την αστυνομία, το Προξενείο, δηλαδή, κινήθηκε η αστυνομία μετά. Και λέει «θέλω κάποτε να πάω στην Πέργαμο» μου είπε, στον δρόμο εμένα. Το ίδιο είπε και στην ξεναγό. «Κάποτε» λέει «άμα γίνει κάποια εκδρομή θα πάω και στην Πέργαμο, να δω τα μέρη της μάνας μου». Ξέρω 'γω; Λες να την κοπάνησε για την Πέργαμο; Τι να πω άλλο…», είπε ο φίλος του 78χρονου.

Εξετάζεται υλικό από κάμερες για την εξαφάνιση του 78χρονου

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τον 78χρονο μέσα από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ, ενώ έχει δοθεί και σήμα στην Ιντερπόλ.

Πάντως οι συγγενείς του που αγωνιούν ισχυρίζονται ότι πρόκειται για έναν υγιέστατο άνθρωπο και αδυνατούν να εξηγήσουν την εξαφάνισή του.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πλήρη αναφορά από την αστυνομία της Τουρκίας. Έχουμε κάνει κι εμείς όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανοιχτούν οι κάμερες και να δούμε την πορεία που έχει ακολουθήσει. Ξέρουμε μόνο από την μαρτυρία του φίλου του και συγκάτοικού του στο δωμάτιο, ότι πήρε το κλειδί κι ότι θα πήγαινε στο δωμάτιο να ξεκουραστεί», είπε αρχικά η Ντίνα Παπαδημητρίου, κόρη του 78χρονου.

«Όλες αυτές τις μέρες το Προξενείο είναι αρωγός, όπως και η τουρκική αστυνομία. Και ο αδερφός μου και η κόρη μου που έχουν πάει στη Τουρκία, η αστυνομία τους βοηθάει και τους φέρεται με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε η κα Παπαδημητρίου.

«Η έκκληση που κάνουμε αυτή την στιγμή είναι όλοι οι ταξιδιώτες να είναι παρατηρητικοί με τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή