Ντόναλντ Τραμπ - Κάμαλα Χάρις: Αντίστροφη μέτρηση για το debate - Τα «όπλα» και οι αυστηροί κανόνες

Πού θα παρακολουθήσουν οι Έλληνες τηλεθεατές το debate ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις

Ντόναλντ Τραμπ - Κάμαλα Χάρις: Αντίστροφη μέτρηση για το debate - Τα «όπλα» και οι αυστηροί κανόνες
Newsbomb.gr
3'

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το debate ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις. Σε λίγες ώρες θα ανάψουν τα φώτα στο πλατό του ABC και το τηλεοπτικό γεγονός αναμένεται να συγκεντρώσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς θα το παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όσο και σε πολλές άλλες χώρες. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τους αυστηρούς κανόνες αλλά και για τα «όπλα» των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Στις 21:00 τοπική ώρα και 4:00 ώρα Ελλάδος η Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία τηλεμαχία -χωρίς κοινό- που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για 90 λεπτά.

Θα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία ώστε ο μεν Τραμπ να επαναλάβει αλλά και να εξηγήσει τις πολιτικές θέσεις για πληθώρα θεμάτων και η δε Χάρις να γνωστοποιήσει σε πολλούς πολίτες των ΗΠΑ τη δική της πολιτική, κάτι που αρκετοί αγνοούν.

Τα «όπλα» του Ντόναλντ Τραμπ στο debate

Στελέχη των Ρεπουμπλικανών προτείνουν στον Τραμπ να μείνει μακριά από προσωπικές επιθέσεις σχετικά με το φύλο και τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις, να αναγνωρίσει την ιστορική της υποψηφιότητα, αλλά να στοχεύσει αντ' αυτού στο τι έχει κάνει στο αξίωμα - και τι θα κάνει. Η εστίαση στην πολιτική, λένε, θα βοηθήσει να προσελκύσει τους ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους είχαν δυσμενή άποψη για την αντιπρόεδρο πριν από την άνοδό της.

Τα «όπλα» της Κάμαλα Χάρις στο debate

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αναμένεται να αναδείξει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, θεωρώντας ότι είναι ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα που θα μπορούσε να ωθήσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους -ιδιαίτερα τις γυναίκες- να στραφούν κατά του Τραμπ συνδέοντας την απαγόρευση των αμβλώσεων με τις πολιτικές του.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις

Η δημοσκόπηση για το CNN δείχνει ότι η Καμάλα Χάρις έχει προβάδισμα 2 μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, 49% με 47%. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση των New York Times, ο Τραμπ συγκεντρώνει 48% των προθέσεων ψήφου, προηγείται της Χάρις, που προσελκύει το 47%, ωστόσο η διαφορά τους, μιας εκατοστιαίας μονάδας, στο δείγμα των πιθανών ψηφοφόρων βρίσκεται εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,8%). Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η διαφορά είναι δυο μονάδες (48-46%), επίσης εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,6%).

Αυστηροί οι κανόνες του debate

Ο παρουσιαστής του «World News Tonight» David Muir και ο παρουσιαστής του «Prime» του ABC News Live, Linsey Davis θα συντονίσουν τη συζήτηση.

Οι κανόνες που σύμφωνα με το ABC News έχουν συμφωνηθεί με τις δύο πλευρές περιλαμβάνουν:

  • Δεν υπάρχουν εναρκτήριες δηλώσεις και οι τελικές δηλώσεις, θα έχει δύο λεπτά κάθε υποψήφιος
  • Οι υποψήφιοι θα στέκονται πίσω από τα βάθρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης
  • Δεν επιτρέπονται οι προγραμμένες σημειώσεις
  • Κανένα θέμα ή ερώτηση δεν θα κοινοποιηθεί εκ των προτέρων
  • Οι υποψήφιοι δεν θα επιτρέπεται να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον
  • Οι υποψήφιοι θα έχουν δύο λεπτά για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, δύο λεπτά για αντικρούσεις και ένα επιπλέον λεπτό σε συνέχεια, διευκρινίσεις ή απαντήσεις.

Πού θα παρακολουθήσουν το debate οι Έλληνες

Το MEGA θα δείξει σε ζωντανή μετάδοση, με ελληνική μετάφραση, το debate μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόλαλντ Τραμπ. Οι διεκδικητές της προεδρίας των ΗΠΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 4:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (11/9).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή