Ο περίεργος λόγος που το στόμα μουδιάζει όταν τρώμε ανανά

Όλη η αλήθεια πίσω από τις άμυνες του ανανά

Ο περίεργος λόγος που το στόμα μουδιάζει όταν τρώμε ανανά
2'

Ο ανανάς είναι ένα από τα νοστιμότερα φρούτα και πολλοί τον προτιμούν τόσο λόγω της γεύσης του όσο και για την ενυδάτωση και δροσιά που προσφέρει. Ωστόσο αν ποτέ έχετε φάει το συγκεκριμένο φρούτο θα έχετε παρατηρήσει πως αφήνει μια περίεργη αίσθηση στο στόμα.

Συχνά όταν τρώμε το τροπικό αυτό φρούτο παρατηρούμε πως το στόμα μας μουδιάζει στο εσωτερικό του και αφήνει μια περίεργη αίσθηση.

Η SF Microscopy μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok δίνοντας τελικά μια εξήγηση για αυτό το μούδιασμα που προκαλεί ο ανανάς.

Για να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, η σελίδα αποφάσισε να τεμαχίσει σε κομμάτια το φρούτο για να το βάλει στο μικροσκόπιο και να το αναλύσει. Ο λόγος που νιώθουμε αυτή την αίσθηση «είναι επειδή μας καρφώνουν 1000 μικροσκοπικές βελόνες που ονομάζονται ραφίδες. Αυτοί οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου τρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες σας προκαλώντας ερεθισμό!, εξηγεί η σελίδα.

Αυτές οι βελόνες ονομάζονται «ραφίδες» και περιέχουν αδιάλυτους κρυστάλλους, οι οποίοι αποτελούνται από οξαλικό ασβέστιο, εξηγεί το Πανεπιστήμιο McGill.

Μια θεωρία σχετικά με τις ραφίδες και τους μηχανισμούς άμυνας των φυτοφάγων είναι ότι αν το φυτό υποστεί ζημιά, ο χυμός ή το σάλιο θα προκαλέσει την αποβολή αυτών των βελονών, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να τρυπήσουν την επένδυση της στοματικής κοιλότητας των «θηρευτών» (δηλαδή εμάς των ανθρώπων) και να προκαλέσουν ερεθισμό.

Έτσι, όλο αυτό το διάστημα, οι ανανάδες «αντιστέκονται» όταν τους τρώμε, χωρίς να το ξέρουν οι περισσότεροι από εμάς. Το αποκαλυπτικό κλιπ έγινε viral αφού συγκέντρωσε πάνω από 35,9 εκατομμύρια προβολές.

Ένας χρήστης του Tik Tok σοκαρισμένος από την εν λόγω αποκάλυψη δήλωσε πως δεν πρόκειται να ξαναφάει ποτέ ανανά.

Άλλοι, ωστόσο, δεν επρόκειτο να απομακρυνθούν καθόλου από το γεμάτο βελόνες τροπικό φρούτο: «Πόσο μαζοχιστής είμαι», αναρωτήθηκε χαριτολογώντας ένας άλλος χρήστης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή