Ο άντρας που βρήκε τον χειρότερο δυνατό θάνατο - Η ανατριχιαστική ιστορία

Η ιστορία ήταν τόσο συγκλονιστική που δημιουργήθηκε και ταινία 

Ο άντρας που βρήκε τον χειρότερο δυνατό θάνατο - Η ανατριχιαστική ιστορία

Εικόνες του αδικοχαμένου Jones που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένειά του

2'

Ο σπηλαιολόγος John Edward Jones τόλμησε να μπει στο σπήλαιο Nutty Putty Cave στη Γιούτα των ΗΠΑ μαζί με τον αδελφό του Josh σε μια περιοχή που ονομάστηκε «κανάλι της γέννησης».

Ο 26χρονος φοιτητής ιατρικής - ο οποίος ήταν μαζί με άλλα τρία άτομα - πήγε με τον αδελφό του Josh στο «κανάλι της γέννησης», ένα στενό πέρασμα με μια στροφή στο τέλος.

Αλλά επειδή ένα μέρος του σπηλαίου δεν είχε ακόμη χαρτογραφηθεί, ο Jones πέρασε από τη λάθος είσοδο.

Η αποτυχημένη προσπάθειά του να περάσει από το «κανάλι της γέννησης» είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει σε μια ανάποδη θέση.

Δυστυχώς, κάθε φορά που ο Jones ανέπνεε και το στήθος του διαστελλόταν, αυτό τον σφήνωνε περισσότερο μέσα στον στενό χώρο, αφήνοντάς του ελάχιστες πιθανότητες διαφυγής.

Παρά την προσπάθεια του αδερφού του, Josh να προσπαθήσει να τον τραβήξει έξω, ο Jones σφηνώθηκε ακόμα περισσότερο.

Έτσι, δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει πίσω και να συρθεί στην επιφάνεια ώστε να καλέσει βοήθεια.

Αργότερα έφτασε ο σερίφης της κομητείας της Γιούτα με διασώστες που προσπαθούσαν να απελευθερώσουν τον Τζόουνς.

«Είναι πολύ στενό, πολύ άβολο και είναι δύσκολο να κατέβουν οι διασώστες εκεί κάτω», είχε ενημερώσει ο διασώστης Shawn Roundy τα μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι ο Jones βρισκόταν στο «χειρότερο σημείο του σπηλαίου».

Παρόλο που δοκίμασαν ηλεκτρικά εργαλεία και ένα σύστημα τροχαλίας για να προσπαθήσουν να τον βγάλουν έξω, οι προσπάθειες διάσωσης του Jones τελικά απέτυχαν και βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπήλαιο, όπου η σορός του λέγεται ότι εξακολουθεί να παραμένει, περισσότερα από 10 χρόνια μετά την τραγωδία.

Μετά τον θάνατό του την Ημέρα των Ευχαριστιών στις 24 Νοεμβρίου 2009, ο χώρος όπου βρίσκεται η σορός του κηρύχθηκε έκτοτε επικίνδυνος και σφραγίστηκε.

Το 2016 κυκλοφόρησε μια ταινία βασισμένη στην ιστορία του Jones και τις προσπάθειες διάσωσής του με τίτλο The Last Descent (Η τελευταία κάθοδος), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Chadwick Hopson ως Jones, μαζί με τον Jacob Omer ως Josh.

Ακολουθεί μια συγκλονιστική εικόνα που δείχνει την θέση στην οποία πιθανότατα είχε κολλήσει ο Jones:

The position Jones was most likely stuck in.

*Πληροφορίες από Ladbible

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή