Ανεξιχνίαστη υπόθεση έληξε 44 χρόνια μετά - Καταδικάστηκε ο ένοχος για δολοφονία που έγινε το 1980

Η έρευνα για τον θάνατο της 23χρονης Μαίρη Ρόμπιν Γουόλτερ που προκλήθηκε από πυροβολισμούς στις 24 Ιανουαρίου 1980, είχε μείνει στάσιμη μέχρι το 2022

Ανεξιχνίαστη υπόθεση έληξε 44 χρόνια μετά - Καταδικάστηκε ο ένοχος για δολοφονία που έγινε το 1980
1'

Περισσότερα από 44 χρόνια μετά τη δολοφονία μιας φοιτήτριας νοσηλευτικής στο τροχόσπιτό της στο κεντρικό Κάνσας των ΗΠΑ, ο πρώην γείτονάς της καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 έως 25 ετών για τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με το AP, η έρευνα για τον θάνατο της 23χρονης Μαίρη Ρόμπιν Γουόλτερ που προκλήθηκε από πυροβολισμούς στις 24 Ιανουαρίου 1980, είχε μείνει στάσιμη μέχρι το 2022, όταν ένας ντετέκτιβ έπεισε τον σερίφη της κομητείας Μπάρτον, τον Μπράιαν Μπελεντίρ, να ανοίξει ξανά την υπόθεση και να χρησιμοποιήσει τεχνολογία και τεχνικές που δεν ήταν διαθέσιμες εκείνη την εποχή.

Τα νέα στοιχεία έδειχναν τον Στίβεν Λ. Χανκς, ο οποίος ήταν 25 χρονών εκείνη την εποχή και ήταν ύποπτος από νωρίς.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Κάνσας ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι ήταν οι πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του Χανκς που επέτρεψε στις αρχές να του απαγγείλουν κατηγορίες το 2022, όταν ζούσε στο Μπέρντεν του Κάνσας.

Ο Χανκς, 70 ετών σήμερα, πήρε την Πέμπτη την ποινή του για φόνο δευτέρου βαθμού.

Η συμφωνία απολογίας του τον Αύγουστο προέβλεπε όχι λιγότερα από 5 χρόνια και όχι περισσότερα από 25 χρόνια. Όμως ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Μπάρτον, Στιβ Τζόνσον, την Πέμπτη απείχε από τη συμφωνία ομολογίας και καταδίκασε τον Χανκς σε τουλάχιστον 10 χρόνια και όχι περισσότερα από 25 χρόνια.

Ο σερίφης δήλωσε ότι πιστεύουν ότι είναι η παλαιότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση στο Κάνσας που εξιχνιάστηκε και κατέληξε σε καταδίκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή