Τραμπ: Θα σταματήσω τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν ορκιστώ πρόεδρος

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών εάν ο ίδιος είχε παραμείνει στην εξουσία δεν θα είχε καν ξεκινήσει ο πόλεμος που κόστιζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Τραμπ: Θα σταματήσω τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν ορκιστώ πρόεδρος
Associated Press
2'

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ως εκλεγμένος πρόεδρος - πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του - εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά της διακυβέρνησης Μπάιντεν για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια τόσο στο Ισραήλ όσο και στο Αφγανιστάν.

Ο Ντόναλντ Τράμπ έκανε την παραπάνω δήλωση κατά την διάρκεια συνέντευξης στο Χ (πρώην Twitter) με τον λάτρη των κρυπτονομισμάτων Farokh Sarmad. Την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος αφότου γλίτωσε από μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα.

Είπε συγκεκριμένα: «Θέλω να κάνω τη Ρωσία να συμβιβαστεί με την Ουκρανία και να σταματήσει αυτό - εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται, πολύ περισσότεροι από τον αριθμό που διαβάζετε». Και συνέχισε ενθουσιωδώς σημειώνοντας: «θέλω να το κάνω αυτό πριν καν αναλάβω τα καθήκοντά μου, θέλω να το κάνω αυτό ως εκλεγμένος πρόεδρος, γιατί πρέπει να λυθεί - πάρα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν, πάρα πολλές πόλεις είναι απλά σε ερείπια αυτή τη στιγμή, κοιτάξτε τους πολιτισμούς που απλά καταστρέφονται. Πρέπει να το κάνουμε αυτό, και θα το κάνω».

Συνέχισε δε υποστηρίζοντας ότι εάν ο ίδιος ήταν στην κυβέρνηση πολλά από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια θα είχαν αποφευχθεί: "Δεν θα υπήρχε η 7η Οκτωβρίου, δε θα υπήρχε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν θα υπήρχε ο πληθωρισμός, όλος αυτός ο πληθωρισμός που έχει πλήξει τόσο πολύ τους ανθρώπους».

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα είχατε αυτό το φρικτό είδος απόσυρσης - θα αποχωρούσαμε από το Αφγανιστάν, αλλά με αξιοπρέπεια και δύναμη - που ήταν η πιο ντροπιαστική στιγμή στην ιστορία της χώρας μας. Και ειλικρινά, η Ρωσία δεν θα είχε μπει ποτέ στην Ουκρανία, αν δεν υπήρχε αυτό».
Απέδωσε δε στο γεγονός ότι δεν κυβερνούσε αυτός τις ΗΠΑ το γεγονός ότι συνέβησαν όλα αυτά, υπογραμμίζοντας: «το είδαν αυτό και είπαν: «Αυτή η χώρα δεν διοικείται πλέον από τον Τραμπ. Αυτή η χώρα διοικείται από ηλίθιους ανθρώπους».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή