Σμότριχ: Απέρριψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός- «Η συντριβή της Χεζμπολάχ είναι η μόνη λύση»

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριχ απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Σμότριχ: Απέρριψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός- «Η συντριβή της Χεζμπολάχ είναι η μόνη λύση»
AP
1'

Ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριχ απέρριψε τις εκκλήσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, λέγοντας ότι η μόνη επιλογή για το βόρειο Ισραήλ είναι να συντριβεί η Χεζμπολάχ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σμότριχ, μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε: «Η εκστρατεία στο βορρά θα πρέπει να τελειώσει με ένα σενάριο – τη συντριβή της Χεζμπολάχ και την άρνηση της ικανότητάς της να βλάψει τους κατοίκους του βορρά. Δεν πρέπει να δοθεί χρόνος στον εχθρό να συνέλθει από τα βαριά χτυπήματα που δέχτηκε και να αναδιοργανωθεί για τη συνέχιση του πολέμου μετά από 21 ημέρες. Παράδοση της Χεζμπολάχ ή πόλεμος, μόνο έτσι θα επιστέψουν οι κατοίκοι και η ασφάλεια στο βορρά και στη χώρα»

Ο υπερσυντηρητικός υπουργός Οικονομικών έχει περιγράψει προηγουμένως ρητά την ενεργό προσπάθειά του να προσαρτήσει μόνιμα την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη στο Ισραήλ τονίζοντας οτι «η αποστολή της ζωής μου είναι να εμποδίσω την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή