Συναγερμός στη Φλόριντα από τον τυφώνα Έλεν: Τρεις νεκροί και καταστροφές - «Μείνετε σπίτια σας»

Συναγερμός στη Φλόριντα, όπου ο τυφώνας Ελεν έφτασε στη στεριά, με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 225 χιλιομέτρων την ώρα. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν οτι ο απολογισμός θα αυξηθεί

Συναγερμός στη Φλόριντα από τον τυφώνα Έλεν: Τρεις νεκροί και καταστροφές - «Μείνετε σπίτια σας»
4'

Ο τυφώνας Έλεν έφτασε στην ξηρά κατά μήκος της ακτής της Φλόριντα το βράδυ της Πέμπτης ως ισχυρή και δυνητικά καταστροφική καταιγίδα κατηγορίας 4, φέρνοντας χάος σε μια ευρεία περιοχή της ακτής του Κόλπου και απειλώντας να προκαλέσει ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και καταιγιστικές βροχοπτώσεις.

Βρισκόταν περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Ταλαχάσι της Φλόριντα, με μέγιστες σταθερούς ανέμους 225 χλμ/ώρα, ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, με έδρα το Μαϊάμι. Η τεράστια καταιγίδα σχηματίστηκε γρήγορα αυτή την εβδομάδα και ενισχύθηκε καθώς περνούσε τα ζεστά νερά του Κόλπου με μεγάλη ταχύτητα.

Τα κύματα από την καταιγίδα, το «τείχος» του θαλασσινού νερού που ωθείται στη στεριά από τους ανέμους- θα μπορούσε να ανέλθει έως και 6,1 μέτρα σε ορισμένα σημεία. «Αυτη δεν είναι μία καταστροφή από την οποία μπορεί να επιβιώσουν οι κάτοικοι σε παράκτιες περιοχές», είπε ο Τζάρεντ Μίλερ, ο σερίφης της κομητείας Γουακούλα στην ακτή της Φλόριντα. «Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις εντολές εκκένωσης που ισχύουν καθώς ο χρόνος τελειώνει για να το κάνετε».

Οι προειδοποιήσεις για πλημμύρες εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την ακτή μέχρι τη βόρεια Τζόρτζια και τη δυτική Βόρεια Καρολίνα. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα και περισσότερες από 50.000 στη Τζόρτζια, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης poweroutage.us. Οι κυβερνήτες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Αλαμπάμα, της Καρολίνα και της Βιρτζίνια κήρυξαν όλοι κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις πολιτείες τους.

Ένα άτομο σκοτώθηκε στη Φλόριντα όταν μια πινακίδα έπεσε στο αυτοκίνητό του και δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έναν πιθανό ανεμοστρόβιλο στη νότια Τζόρτζια καθώς πλησίαζε η καταιγίδα. «Όταν οι κάτοικοι της Φλόριντα ξυπνήσουν αύριο το πρωί, θα ξυπνήσουμε σε μια κατάσταση όπου είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πρόσθετες απώλειες ζωών και σίγουρα θα υπάρξει απώλεια περιουσίας», δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις σε συνέντευξη Τύπου τη νύχτα ης Πέμπτης

Υπεύθυνοι από το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Φλόριντα κάλεσαν τους πολίτες να μην βγαίνουν έξω, καθώς πολλοί δρόμοι είναι κάτω από το νερό. Ο ντε Σάντις είπε ότι οι αρχές είναι έτοιμες να ξεκινήσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ότι 35.000 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

Η καταιγίδα έφτασε στην ξηρά στην αραιοκατοικημένη περιοχή Big Bend, όπου βρίσκονται ψαροχώρια και καταφύγια διακοπών, όπου συναντώνται το Panhandle και η χερσόνησος της Φλόριντα. «Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας, τα γενέθλιά σας και σημαντικές πληροφορίες στο χέρι ή το πόδι σας με έναν μόνιμο μαρκαδόρο, ώστε να μπορείτε να αναγνωριστείτε και να ενημερωθείτε για την οικογένειά σας», προειδοποίησε το γραφείο του σερίφη στην κυρίως επαρχία Taylor County σε όσους επέλεξαν να μην απομακρυνθούν σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Η Έλεν είναι η όγδοη ονομαζόμενη καταιγίδα της εποχής των τυφώνων του Ατλαντικού, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου. Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας έχει προβλέψει μια εποχή τυφώνων στον Ατλαντικό πάνω από το μέσο όρο φέτος λόγω των θερμοκρασιών ρεκόρ των ωκεανών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή