Αντίστροφη μέτρηση: Ο ισραηλινός στρατός κηρύσσει κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι ισραηλινά άρματα μάχης έριξαν μαζικά πυρά σε ορισμένες θέσεις στον νότιο Λίβανο

Αντίστροφη μέτρηση: Ο ισραηλινός στρατός κηρύσσει κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο
2'

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επιχείρηση του Ισράηλ, μετά την απόφαση του IDF να κηρύξει κλειστή στρατιωτική ζώνη την περιοχή των βόρειων συνοριακών κοινοτήτων Metula, Misgav Am και Kfar Giladi.

Η διαταγή έχει υπογραφεί από τον αρχηγό της Βόρειας Διοίκησης, υποστράτηγο Ori Gordin και η «είσοδος σε αυτή την περιοχή απαγορεύεται αυστηρά».

Ωστόσο τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν η επιχείρηση να έχει ήδη ξεκινήσει με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να θέλουν το ισραηλινό πυροβολικό να βομβαρδίζει κατά θέσεων στον νότιο Λίβανο.

kleisti-zoni.jpg

Αποσύρεται ο στρατός του Λιβάνου από τα σύνορα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, τα λιβανέζικα στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από θέσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ σε τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων.

Λιβανέζος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο AFP ότι ο στρατός του Λιβάνου επανατοποθετεί στρατεύματα που σταθμεύουν στα νότια σύνορά του.

Ο στρατός του Λιβάνου «επανατοποθετεί και ανασυντάσσει δυνάμεις» στα νότια σύνορα μετά τις απειλές για ισραηλινή εισβολή εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, δήλωσε ο αξιωματούχος, ζητώντας ανωνυμία για να συζητήσει ευαίσθητα θέματα.

Το Ισραήλ τις τελευταίες ώρες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της χερσαίας επιχείρησης, με τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ να λέει ότι «το επόμενο στάδιο του πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα».

Νωρίτερα το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για μια σειρά περιορισμένων χερσαίων επιχειρήσεων στο Λίβανο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

«Έχουμε εμπλακεί σε συζητήσεις μαζί τους σχετικά με αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά ο χρόνος, ο σκοπός, ο ρυθμός αυτών – θα τους αφήσω να μιλήσουν», είπε ο Μίλερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μας έχουν ενημερώσει για μια σειρά επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή, μας είπαν ότι αυτές είναι περιορισμένες επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στις υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα, αλλά είμαστε σε συνεχείς συνομιλίες γι 'αυτό».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή