Τα πέντε ψάρια που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε

Μπορεί τα ψάρια να έχουν μεγάλη διατροφική αξία, αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις 

Τα πέντε ψάρια που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε
1'

Διαρκής και επαναλαμβανόμενη είναι η σύσταση των ειδικών για περισσότερη κατανάλωση ψαριών στην καθημερινή διατροφή, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Οδηγίες σχετικά με την κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών εξέδωσαν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).

Οι οδηγίες μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο όσες μπορεί να μείνουν ή είναι έγκυες, όσες θηλάζουν, καθώς και τους γονείς των παιδιών, ώστε να κάνουν σωστές επιλογές όσον αφορά τα είδη ψαριών που είναι θρεπτικά και ασφαλή για κατανάλωση.

Ο FDA χώρισε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε 3 κατηγορίες, ανάλογα με τα θρεπτικά ή τα επιβαρυντικά για την υγεία συστατικά τους, ώστε να διευκολύνει την επιλογή για τους καταναλωτές.

Αυτό που ξεχωρίσει είναι τα πέντε ψάρια τα οποία συστήνεται αυστηρά η αποφυγή τους.

Αυτά είναι:

  • Βασιλικό σκουμπρί
  • Ξιφίας Μάρλιν
  • Καρχαρίας
  • Ξιφίας
  • Μεγαλόφθαλμος τόνος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή