ΗΠΑ: Το Ισραήλ δεν έχει δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

«Ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε κάποια σοφία καθώς και δύναμη, αλλά όπως ξέρετε, δεν υπάρχουν εγγυήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: Το Ισραήλ δεν έχει δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν
2'

Το Ισραήλ δεν έχει δώσει καμία διαβεβαίωση ότι δεν θα βάλει στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ως αντίποινα για τα χτυπήματα των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι είναι «πραγματικά δύσκολο να πει κανείς» αν το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει την επέτειο των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου για αντίποινα.

«Ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε κάποια σοφία καθώς και δύναμη, αλλά όπως ξέρετε, δεν υπάρχουν εγγυήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε από το CNN αν το Ισραήλ έχει διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έχουν φύγει από το τραπέζι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν το Ισραήλ να στοχεύσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ακόμη το πότε θα αποφασιστεί ή θα τεθεί σε ισχύ η απάντηση του Ισραήλ.

Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει την επέτειο ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς για να προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν, ο αξιωματούχος είπε ότι «είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε».

«Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο θα ήθελαν να αποφύγουν να χτυπήσουν στις 7 του μήνα, οπότε κατά την εκτίμησή μου, αν γίνει κάτι θα είναι πιθανότατα πριν ή μετά», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ εργάζονται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο για να αποτρέψουν τη σύγκρουση από το να μετατραπεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο - και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει, δήλωσε ο αξιωματούχος. Αυτή τη στιγμή, «αυτό είναι στα όρια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή