Ρώμη: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων σε απαγορευμένη κινητοποίηση

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και σίδερα κατά των αστυνομικών

Ρώμη: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων σε απαγορευμένη κινητοποίηση

Επεισόδια κατά τις διαδηλώσεις στη Ρώμη με κύριο αίτημα των διαδηλωτών να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στη Γάζα.

AP
2'

Επεισόδια ξέσπασαν απόψε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού στη Ρώμη, η οποία δεν είχε λάβει την άδεια των αρχών για τη διεξαγωγή της.

Μια κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και γκλοπ. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και σίδερα κατά των αστυνομικών.

Νωρίτερα, οι συμμετεχόντες στην κινητοποίηση, που κρίθηκε παράνομη από τις κρατικές αρχές, κατευθύνθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμών Λουτρών του Καρακάλλα.

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης

Περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν μέρος, αυτή την ώρα, σε διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης.

«Η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ. Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα», υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν, μεταξύ των άλλων, οργανώσεις παλαιστινίων της Ιταλίας, αυτόνομα συνδικάτα της αριστεράς και το αριστερό Κόμμα «Εξουσία στο Λαό».

Νωρίτερα, αρκετοί χρήστες, σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι λόγω της μεγάλης παρουσίας αστυνομίας και καραμπινιέρων, τα οργανωμένα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές, δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή Οστιένσε.
«Η διαδήλωση είναι παράνομη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα χειριστούν την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή