Άντρας αγόρασε μια πραγματική πόλη «φάντασμα» - Τι κατέγραψε

Αγόρασε μια εγκαταλελειμμένη πόλη και μετακόμισε εκεί

Άντρας αγόρασε μια πραγματική πόλη «φάντασμα» - Τι κατέγραψε
LadBible
3'

Ένας άντρας που αγόρασε μια πόλη-φάντασμα έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζώντας εκεί και καταγράφει ό,τι κάνει.

Στην πολυπληθέστερη εποχή της, η μεταλλευτική πόλη Cerro Gordo στην Καλιφόρνια αριθμούσε περίπου 4.700 κατοίκους.

Τα ορυχεία παρήγαγαν ασήμι, μόλυβδο, ψευδάργυρο και περιστασιακά χρυσό, αλλά στις μέρες μας το μέρος είναι εντελώς εγκαταλελειμμένο μετά το κλείσιμο των ορυχείων το 1957.

Τελικά η περιοχή αγοράστηκε από τους Brent Underwood και Jon Bier, με σχέδια να το μετατρέψουν σε τουριστικό αξιοθέατο.

Ο Brent ξεκίνησε μάλιστα ένα κανάλι στο YouTube με τίτλο Ghost Town Living το 2020 για να καταγράψει το ταξίδι του. Το πρώτο βίντεο μάλιστα αφορούσε την ανακοίνωση ότι μετακόμισε στην πόλη-φάντασμα για να την ανακαινίσει.

He bought a ghost town and now he's living in it. (YouTube/Ghost Town Living)

Από τότε έχει δημοσιεύσει μια πληθώρα βίντεο που καταγράφουν το χρόνο που πέρασε ζώντας στο Cerro Gordo, καθώς βρίσκεται εκεί για πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα.

Ο Brent είπε ότι έψαχνε για ένα «διαχειρίσιμο» έργο και ξεκίνησε προσπαθώντας να χτίσει μια μικρή καλύβα όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να «είναι ήσυχοι», αν και παραδέχτηκε ότι δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε αυτό που έκανε.

Τον τρόμαξε επίσης ένα συγκεκριμένο σπίτι και είπε ότι πριν αγοράσει την πόλη ήταν «σταθερά άπιστος στα φαντάσματα», προτού παρατηρήσει κάτι περίεργο.

Ο ιδιοκτήτης της πόλης-φάντασμα είπε ότι περνούσε από ένα σπίτι όταν είδε ένα πρόσωπο να τον κοιτάζει από ένα από τα παράθυρα, αλλά δεν έδωσε σημασία, καθώς είχε εργολάβους που έκαναν περιοδικές εργασίες και έμεναν στο σπίτι.

Ωστόσο, αργότερα τον ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν εργολάβοι στο χώρο για δύο εβδομάδες και αποφάσισε να κάνει ένα μικρό πείραμα.

Κλειδώνοντας την πόρτα του κτιρίου ώστε να μην μπορεί να μπει κανείς και σβήνοντας το φως, παρατήρησε αργότερα ότι «το φως ήταν πάλι αναμμένο, παρόλο που η πόρτα ήταν κλειδωμένη».

Δεν είναι σίγουρος αν επρόκειτο για φάντασμα ή όχι, αλλά θα ήταν χαρακτηριστικό μιας τέτοιας πόλης και ο Brent είπε ότι το πρώτο πράγμα που ρώτησαν οι άνθρωποι όταν έμαθαν ότι αγόρασε μια εγκαταλελειμμένη περιοχή ήταν αν είχε δει ποτέ φάντασμα εκεί.

Μέσα σε λίγα χρόνια ξεκίνησε την κατασκευή μιας ξενοδοχειακής μονάδας στην εγκαταλελειμμένη αυτή πόλη.

Ο Brent δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής στην πόλη-φάντασμα ήταν «το νερό ή μάλλον η έλλειψή του», καθώς από την αρχή δεν είχε τρεχούμενο νερό.

Τώρα προσπαθεί να αντλήσει νερό από τα ορυχεία κάτω από την πόλη, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά.

Αναμένοντας με ανυπομονησία τι θα φέρουν τα επόμενα χρόνια, ο Brent θα ελπίζει ότι το Cerro Gordo μπορεί να καταλήξει όπως η άλλη πόλη-φάντασμα Bodie, η οποία κατέληξε με επιτυχία σε τουριστικό αξιοθέατο.

*Mε πληροφορίες από LadBible

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή